Šport > Nogomet
24 ogledov

Handanović: "Želim si Inter"

maribor dinamo Saša Despot
Kot po prvi tekmi v Zagrebu, smo tudi tokrat za komentar poprosili oba vratarja, mariborskega Jasmina Handanovića in zagrebškega Ivana Kelavo. Oba sta pohvalila igro nasprotnega moštva in se z mislimi usmerila proti nadaljni "evropski" poti.

"Dinamo ima posamično kvaliteto in izkušnje na svoji strani, to so danes tudi pokazali. Pri njihovem zadetku sem žogo videl zunaj igrišča, vsi smo malce zastali in takšne napake se nam ne smejo dogajati, tisti gol nas je presekal. Nato smo morali pritisniti in smo puščali veliko prostora za njihove protinapade, v katerih je Dinamo zelo dober. Mi smo še prišli do kazenskega prostora, tam pa nam je praviloma malo zmanjkalo za nevaren zaključek," je bila kratka ocena, ki jo je po tekmi v Ljudskem vrtu, ki jo je Dinamo dobil z 0:1, podal Jasmin Handanović.

tavares maribor dinamo | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Pa je imel tudi on, tako kot nekateri soigralci, občutek, da so slovenski prvaki priložnost za napredovanje v Ligo prvakov zapravili že v zagrebškem Maksimirju? "Ne bi rekel, da smo Ligo prvakov izgubili v Zagrebu, domov smo prinesli aktiven rezultat, ki pa ga žal nismo znali nadgraditi. Ta tekma je bila drugačna, oni so bolj čuvali rezultat in čakali na naše napake, mi pa doma nismo odigrali tako dobro kot v Maksimirju."

Maribor bo še drugo sezono zapored tekmoval v Evropski ligi, tokrat z višjimi ambicijami. "Evropska liga je nagrada za ves vložen trud, z njo imamo izkušnje že iz lanske sezone in letos bomo poizkušali doseči kakšno točko več, če pa se pokaže priložnost za napredovanje, jo bomo seveda poizkušali izkoristiti. Za nasprotnika si želim Inter," je v smehu dodal Jasmin, ki upa na tekmovalno snidenje s svojim bratrancem Samirjem, ki brani barve milanskega Interja.

"Maribor bi se z nami boril za vrh"

"V Maribor smo prišli z željo po zmagi, zgodnji zadetek nam je pomagal obrniti tekmo v našo korist. Domači si niso ustvarili nobene "smrtne" priložnosti in potek igre smo kontrolirali skozi celoten obračun," je bil po tekmi razumljivo dobro razpoložen Ivan Kelava, ki je mrežo v Ljudskem vrtu uspel ohraniti nedotaknjeno.

kelava maribor dinamo navijači viole | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kako pa je zagrebški vratar videl igro slovenskega prvaka v minulih dveh tekmah? "Maribor bi se z nami boril za vrh hrvaške lige. Meni so izredno všeč kot ekipa, so kompaktni in imajo kvalitetne igralce. Skušali so igrati, na koncu so poizkušali malce preveč "na horuk", so pa pokazali svoj pravi obraz v Maksimirju, predvsem od 25. do 60. minute, ko so igrali zares dobro."

"Pri razveljavljenem zadetku Maribora sem obstal, saj sem videl sodnika, ki je odreagiral," je svojo reakcijo ob strelu Aleša Mejača obrazložil Kelava, ko je ostal prikovan na mestu, ko se je žoga znašla v njegovem zgornjem levem kotu.

Za Dinamo bo že drugo leto zapored na sporedu Liga prvakov. V zadnjih dneh se je veliko govorilo o možnih okrepitvah, omenjal se je tudi Ivan Klasnić. "Glede Lige prvakov in okrepitev pa je tako, da naš trener in strokovno vodstvo že vesta, kaj je najbolje za ekipo," je s pomenljivim nasmehom na ustih zaključil Ivan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.