Šport > Nogomet
24 ogledov

Henry spet topničar

Thierry Henry Arsene Wenger Arsenal odkritje kipa kip govor Youtube
Thierry Henry bo kot posojeni nogometaš moštva New York Red Bulls zaigral za Arsenal.

Najboljši strelec v zgodovini Arsenala bo znova oblekel dres topničarjev. Thierry Henry je za klub iz severnega Londona zabil 226 golov. Izjemen dosežek bo nekdanji francoski reprezentant morda lahko popravil že v ponedeljek, ko bo Arsenal v tretjem kolu FA pokala zaigral proti Leedsu. Pri slednjem verjetno nad novico niso najbolj navdušeni, saj jim je Henry v preteklosti na 11 tekmah zabil prav toliko golov.

Napadalec naj bi v klubu ostal vsaj do 16. februarja, Arsenal pa ima možnost pogodbo podaljšati še za deset dni več. S tem bo verjetno Francoz postal prvi nogometaš, ki kleči pred stadionom, igra pa znotraj njega. Pred mesecem dni je namreč Henry dobil svoj kip pred stadionom Emirates.

"To je nekaj neverjetnega, toda ko gre za Arsenal, vedno spregovori moje srce. S svojim prihodom ne želim ničesar dokazati ali biti heroj. Želim le pomagati. Ljudje morajo to razumeti. Marouane Chamakh in Gervinho bosta nastopala na afriškem prvenstvu, jaz pa sem tu, da zapolnim vrzel. Gre za posojo in večino časa bom preživel na klopi. S tem bom zadovoljen. Trener že ima ekipo, ki igra dobro, sam bom le del moštva," je po podpisu pogodbe dejal Henry. Nogometaš, ki je zbral 370 nastopov v Arsenalovem dresu, je želel nekaj sporočiti tudi navijačem Red Bullsov: "Vedno sem trdil, da ne bom nikoli več zaigral v Evropi. A je zame težko reči ne, če si me želijo pri Arsenalu. V Londonu ne bom ostal vso sezono, vrnil se bom v New York. Z Bullsi želim osvojiti MLS prvenstvo."

Henry bo v času svojega ponovnega igranja za londonski klub, kamor je prišel leta 1999 iz Juventusa in ga zapustil osem let kasneje, ko je odšel v Barcelono, nosil številko 12, saj je njegova 14 že oddana. Trenutno jo nosi Theo Walcott.

"Zelo sem vesel. To sva si želela oba, Thierry pa bo januarja in februarja igral za nas. Nato se bo vrnil v ZDA, verjamem pa, da bo v teh dveh mesecih zelo dragocena pridobitev za ekipo; tako v garderobi kot na zelenici. Lahko bo igral sproščeno, ne bo pod pritiskom in bo zagotovo v veliko pomoč," pa je ob vrnitvi legendarnega Henryja povedal njegov rojak na klopi topničarjev Arsène Wenger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.