Šport > Nogomet
41 ogledov

Higuain ob vrnitvi v Italijo naravnost v karanteno

gonzalo higuain Epa
V Torinu so znova zbrani vsi nogometaši italijanskega prvaka.

Argentinec Gonzalo Higuain je zadnji nogometaš italijanskega velikana Juventusa, ki se je vrnil na Apeninski polotok. Južnoameričan je takoj po petkovem pristanku s privatnim letalom iz domovine odšel v dvotedensko karanteno in se bo samostojno pripravljal na nadaljevanje prvenstva, ki je predvideno 13. junija.

Nekdanji argentinski reprezentant in napadalec madridskega Reala in Napolija - kot posojen igralec Juventusa je kratek čas branil tudi barve Chelseaja in Milana - je zadnji igralec stare dame, ki se je vrnil v Torino.

Sredi tedna je v prestolnico Piemonta prišel tudi Francoz Adrien Rabiot, prvi zvezdnik Portugalec Cristiano Ronaldo pa 4. maja.

Dvaintridesetletni napadalec je 19. marca odšel v Argentino, kjer je obiskal bolno mamo. V tem času je opravil testiranje na novi koronavirus, izvid pa je bil negativen.

Italijanske nogometne ekipe bodo skupno vadbo pričele v ponedeljek, serie A pa naj bi se začela 13. junija. Pred prekinitvijo je imel Juventus točko prednosti pred drugouvrščenim Laziom, tretjeuvrščeni milanski Inter pa zaostaja že devet točk.

V elitni italijanski ligi nastopajo številni slovenski nogometaši: Samir Handanović je član Interja, Josip Iličić igra za Atalanto, Jasmin Kurtić za Parmo, Žan Majer za Lecce, Rok Vodišek za Genoo, Valter Birsa pa za Cagliari.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice