Šport > Nogomet
24 ogledov

Hodgson bi "penale" po remijih na prijateljskih tekmah

Roy Hodgson Žurnal24 main
Angleški selektor Roy Hodgson se je zavzel za idejo, da bi reprezentance po remijih na prijateljskih tekmah izvajale enajstmetrovke. To bi lahko koristilo predvsem "Gordie Albionu".

"Ideja se mi zdi dobra. Morda bi se lahko s katerim izmed naših nasprotnikov dogovorili, da če se tekma konča z remijem, potem izvajamo enajstmetrovke," je dejal angleški selektor Roy Hodgson.

Angleška reprezentanca ima že tradicionalno težave s streljanjem enajstmetrovk, ki so bile za "Tri leve" usodne tudi na Euru 2012, kjer jih je izločila Italija. "Gordie Albion" je po izvajanju najstrožjih kazni izpadel tudi na svetovnih prvenstvih v letih 1990, 1998 in 2006, ter na evropskih prvenstvih v letih 1996 in 2004. Edini primer, da so po strelih z bele točke slavili, se je zgodil na domačem evropskem prvenstvu leta 1996 v četrtfinalu proti Španiji.

"Na prijateljskih tekmah je vse kot na pravi tekmi. Drugače je, ko moraš zadeti pred veliko ljudmi, povsem drugače, kot je na treningu, kjer nogometaši kot za šalo žogo pošiljajo v zgornji kot gola. Na treningu te nič ne pripravi na tisti dolg sprehod iz sredine igrišča proti beli točki," je še dodal Hodgson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.