Šport > Nogomet
24 ogledov

Hodgson vrača udarec Brnoviću

roy hodgson steven gerrard EPA
Angleški selektor Roy Hodgson se je odzval na provokacije trenerja Črne gore Branka Brnovića, ki je dejal, da Angleži še pred začetkom torkove kvalifikacijske tekme za SP 2014 že iščejo izgovore. Hodgson je početje svojega kolega označil za miselne igrice.

Črna gora zaseda prvo mesto v kvalifikacijski skupini H in ima dve točki prednosti pred drugouvrščenimi Angleži. Reprezentanci se bosta pomerili v torek, črnogorski selektor Branko Brnović pa pred velikim spopadom ne leporeči.

Črnogorci bi z zmago prednost povečali na pet točk, zato je Brnović prepričan, da je tekma za Anglijo ključnega pomena, medtem ko poraz njegovih varovancev ne bi bil nič katastrofalnega.

roy hodgson wayne rooney | Avtor: EPA EPA
''Prepričan sem, da gre za miselne igrice, o tem ni nikakršnega dvoma. Presenečen sem, da verjame, da poraz ne bo škodoval Črni gori. Večina trenerjev meni, da jim poraz škoduje na vseh nivojih nogometne igre. Če namiguje, da naj bi mi sprejeli vlogo favorita, potem sprejmemo. S tem nimamo težav,'' je povedal Hodgson in nadaljeval: ''Samozavestni smo in  verjamem, da imamo dobre igralce. Sprejeli bomo to odgovornost. Odkrito povedano; ne glede na to, ali sprejmeš odgovornost ali ne, bo tisto, kar se bo zgodilo tistih 95 minut, odločalo o vsem.''

Brnovića je prav tako zmotilo dejstvo, da nameravajo Angleži novembra odigrati prijateljski tekmi proti Nemčiji in Argentini, čeprav so v istem terminu na sporedu dodatne kvalifikacije, na katerih bo zaigrala drugouvrščena ekipa skupine. ''O tem sploh nisem razmišljal. Ne preseneča me, da je FA rezervirala tekmi. Verjetno je tako storila večina ekip,'' je povedal Anglež in dodal, da sploh ne ve, kdaj in proti komu naj bi odigrali prijateljski tekmi. ''Osredotočeni smo na oktober, ko doma igramo s Poljsko, in upam, da se bomo do takrat že kvalificirali. Če ne, pa upam, da nam bo uspelo novembra,'' je dejal 65-letnik.

Brnović je še okrcal Angleže, ker so se pritoževali nad zelenico v Podgorici, in dodal, da imajo tako ali tako rajši dolge podaje. Hodgson o igri angleške reprezentance ni želel razpravljati. ''Ljudje lahko menijo, karkoli želijo. Ne moti me, kar govorijo, in ne bom se spuščal v debato, kako igramo. Kako drugi opisujejo našo igro, je njihova stvar,'' je zaključil Anglež.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.