Šport > Nogomet
12 ogledov

"Hrvaški trenerji nimajo pojma"

Mamić rasizem Dinamo Zagreb očala Marko Prpić/Pixsell
Predsednik zagrebškega Dinama Zdravko Mamić je bil po izpadu modrih v kvalifikacijah za Ligo prvakov vidno potrt. V svojem slogu je novinarjem podal nekaj močnih izjav.

"Tri mesece smo delali napake, zaradi katerih se je zgodilo to, kar se je. Mižali smo z obema očesoma. Kar smo sejali, bomo tudi pojedli," je po pirovi zmagi na Dunaju proti Austrii s 3:2 (v skupnem seštevku so bili Avstrijci boljši s 4:3) dejal Zdravko Mamić.

Razočaranje je toliko večje, ker je Dinamo ostal brez v načrtovanih 8,5 milijona evrov, kolikor bi jim na račun prinesla uvrstitev v Ligo prvakov. Zadovoljiti se bodo morali z 1,3 milijona evrov, kolikor jih bodo dobili za uvrstitev v Evropsko ligo.

Bratu čestital za vodenje ekipe

"To je velik finančni udarec. Ligo prvakov smo izgubili na prvi tekmi v Zagrebu. Ko dosežeš tri gole, a vseeno ostaneš pred vrati Lige prvakov, se lahko le zjokaš. Čeprav smo si zaslužili napredovanje – bili smo boljši v treh od štirih polčasov –, pa smo vse zapravili v Zagrebu," je pojasnil Mamić, ki je čestital mlajšemu bratu Zoranu Mamiću in Damirju Krznarju za vodenje ekipe: "Čestitam obema za odlično pripravo na tekmo. Takšno statistiko v Ligi prvakov ni imela niti Barcelona. Vseeno sem prepričan, da bomo imeli dobro sezono v Evropski ligi."

Za konec Mamić ni mogel iz svoje kože. Dejal je, da bo novi trener tujec, saj hrvaški trenerji po njegovem mnenju nimajo pojma o nogometu.

Komentarjev 1
  • alfredo 11:38 28.avgust 2013.

    Je kdo pomislil, da bi Mamić lahko ustoličil Diega Armanda Maradono? Ni nemogoče, sploh ne...