Šport > Nogomet
1616 ogledov

Hrvaški zvezdnik ni mogel verjeti, kaj sliši, vmes posegla zveza

ivan perišić Epa
Srbski prevajalec ni bil dorasel nalogi, zato ga je predstavnik Hrvaške nogometne zveze (HNS) kar sredi tiskovne konference razrešil dolžnosti.

Za zabavno uverturo v nedeljski kvalifikacijski obračun med Walesom in Hrvaško v Cardiffu je poskrbel srbski prevajalec Dragan Kuzmanović.

Na vprašanja novinarjev sta pred tekmo, ki se je končala z neodločenim izidom (1:1), odgovarjala hrvaški selektor Zlatko Dalić in krilni nogometaš Ivan Perišić, član milanskega Interja, ki igra na posoji pri Bayern Münchnu.

Hrvaški zvezdnik se je na pobudo novinarja odzval na spoštljive besede, ki sta jih na račun aktualnih svetovnih podprvakov izrekla Ryan Giggs in Gareth Bale, prevod pa je bil tako katastrofalen, da je moral vmes poseči tiskovni predstavnik hrvaške nogometne zveze Tomislav Pacak.

"Cenimo, da takšna velikana, kot sta Giggs in Bale, o nas govorita na takšen način. To pomeni, da smo dobri. Mi smo Hrvaška. Imamo vrhunske igralce in na vsaki tekmi moramo poskušati zmagati. Ne smemo se zadovoljiti s točko. Ve se, kakšna je naša mentaliteta. Tukaj nimamo kaj kalkulirati, šli bomo na zmago in poskušali takoj razrešiti vse dvome o uvrstitvi na EP," je dejal Perišić.

Prevod za angleško govoreče novinarje se je glasil približno takole: "Errr... Spoštujemo, kar so Gareth in dva njihova najboljša igralca povedali o naši reprezentanci. Mi smo Hrvaška. Igramo naš najboljši sistem. Jutri bomo imeli 100 odstotkov."

Prevajalca je nato prekinil Pacak: "Če nimate nič proti, bom jaz prevajal do konca tiskovne konference, ker izpuščate pomembne informacije v Ivanovih besedah," je dejal.

Perišić se je ob tem le široko nasmehnil.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Srbski prevajalec je pred tem "blestel" tudi s prevodi iz angleščine v hrvaščino. Ko so novinarji Bala vprašali, koliko bo remi s Slovaško vplival na njihov pristop na tekmi s kockastimi, je zvezdnik Reala odvrnil: "Pristop se ne bo spremenil, saj si vedno želimo zmage. Zavedamo se, da ni še nič izgubljeno, če tekme ne dobimo, vendar nas zanima samo zmaga. Verjamemo v napredovanje. To je naš cilj."

Kuzmanovićev prevod pa se je glasil: "Vprašanje, ali smo zaradi tekme s Slovaško pod pritiskom. To bo močno vplivalo na nas, saj Wales mora zmagati."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice