Šport > Nogomet
23 ogledov

Huda napaka Boruca v korist Arsenala

(Arsenal – Southampton) Reuters
Vratar Southamptona Artur Boruc si je privoščil hudo napako, ko je na tekmi proti Arsenalu poskušal preigrati Olivierja Girouda in topničarjem izdatno pomagal do prvega zadetka.

Arsenal je v 12. kolu angleške Premier lige premagal Southampton (2:0) in zadržal štiri točke prednosti pred drugouvrščenim Liverpoolom. Prvi zadetek za topničarje je v 22. minuti dosegel Olivier Giroud, ki je izkoristil napako Arturja Boruca in vratarja podučil, zakaj se ne sme spuščati v preigravanje nasprotnih napadalcev.

Boruc je v kazenskem prostoru gostujoče ekipe sprejel podajo enega izmed svojih soigralcev, nato pa se je iz neznanega razloga odločil za interni obračun z Giroudom, ki je vratarju odvzel žogo in topničarje popeljal v vodstvo. ''Obljubim, da bom ti dve točki priigral nazaj,'' je po tekmi dejal Boruc.

Trener Arsenala Arsene Wenger je priznal, da je Southampton odigral dobro in Londončanom preprečil, da bi izkoristili svoje priložnosti. ''Southampton je odigral dobro in organizirano. Nismo izkoristili svojih priložnost, smo pa zato njihovi napaki,'' je povedal Wenger in dodal: ''Giroud je morda presenetil vratarja, in to mu je odlično uspelo.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.