Šport > Nogomet
16 ogledov

Jekleni Lloris ubranil točko kljub udarcu v glavo

Tioté Mata Newcastle Chelsea
1/39
Reuters
Everton in Tottenham na medsebojnem obračunu nista izkoristila priložnosti za skok na drugo mesto Premier League (0:0). Derbi južnega Walesa je dobil Cardiff City (1:0). Že v soboto poraz Chelseaja pri Newcastlu (0:2) in zmaga vodilnega Arsenala nad Liverpoolom (2:0).

Na Goodison Parku so se pred tekmo Evertona in Tottenhama, kjer je zmaga prinašala drugo mesto v Premier League, v skladu z otoško tradicijo poklonili padlim vojakom v obeh svetovnih vojnah.

Med navijači modrih je bil tudi oče Tottenhamovega nemškega vezista Lewisa Holtbyja, nekdanji pilot kraljevega letalstva, ki je sina navdušil za klub iz modre polovice Liverpoola, a bil tokrat s Tottenhamovo 14-ico na nasprotnih bregovih.

Prevlada brez učinka

Še bolj je bil oče verjetno na trnih po uvodnih 20 minutah, v katerih so Spursi povsem prevladovali in nekajkrat resno preizkusili vratarja Tima Howarda, padec Jana Verthongna v kazenskem prostoru pa verjetno upravičeno ni bil nagrajen z najstrožjo kaznijo. Everton, vkopan globoko na svoji polovici, praktično ni pretil, Tottenham pa je imel kljub posesti kot že nekajkrat v letošnji sezoni težave s prihajanjem do pravih priložnosti.

Tudi v nadaljevanju so bile priložnosti zelo redke, gledalci so skočili v 65. minuti, ko je rezervist Gerard Deulofeu, posojeni član Barcelone, takoj po vstopu v igro našel Seamusa Colemana, irski reprezentant pa je padel po startu Verthongna, a hitro vstal in nenevarno streljal mimo gola. Everton je nevarno prevzemal pobudo, ostro podajo Jamesa McCarthyja s kolenom pred golom v mrežo ni uspelo preusmeriti do tedaj nevidnemu prvemu strelcu domačih Romeluju Lukakuju.

Lloris nepoškodovan po udarcu v glavo

Lukaku je bil v glavni vlogi tudi 15 minuti pred koncem rednega dela, ko je navijačem zastal dih – Belgijec je po dolgi žogi s kolenom v glavo nenamerno zadel vratrja Huga Llorisa, ki je na srečo obležal brez hujše poškodbe in se na lastno željo vrnil v gol, čeprav so ga sodnik, zdravniki in soigralci skušali prepričati, naj gre vendar v slačilnico.

Odločitev se je izkazala za pravilno, saj je Lloris v 88. minuti ustavil Deulofeuja, ki je pobegnil obrambi po krilu, z igrišča pa je moral na koncu s poškodbo celo Lukaku. Sodniki so se ob pritisku domačih odločili za ogromen dodatek devetih minut. Takrat se je "vklopil" tudi Tottenham, Verthongen je bil za las prekratek po podaji s strani, Andros Townsend pa je  z roba kazenskega prostora streljal točno v Howarda.

Pardew zagrozil Mourinhu

Londonski Chelsea pod vodstvom Joséja Mourinha v tej sezoni ni blestel na prvenstvenih gostovanjih, tudi pri Newcastlu (Harisa Vučkića spet ni bilo v postavi) so Blues začeli previdno. Za nekaj napetosti pred dvobojem je poskrbel trener domačih Alan Pardew, ki je v šali najavil, da ne bo toleriral Mourinhevega proslavljanja v maniri, kakršno je Portugalec pokazal proti Manchester Cityju. "Če bo skakal okrog mene, mu bom primazal klofuto. Večji sem od njega in on to dobro ve," je bil jasen Pardew.

Do prve resne priložnosti na srečanju so prišli gostje. V 13. minuti je kot izvajal Juan Mata (spet je torej začel srečanje), do strela z glavo je prišel John Terry in stresel prečko. Okvir gola se je tresel tudi v nadaljevanju akcije, ko je težko odbito žogo proti vratom skušal spraviti Branislav Ivanović, okroglo usnje pa je končalo na vrhu prečke. Po novem kotu je bilo pred vrati Tima Krula spet nevarno v 37. minuti, tokrat je poskus Terryja s črte izbil Davide Santon. Nato pa so v hiter protinapad krenili domači, Moussa Sissoko po prodoru in nizkem udarcu Petra Čecha ni spravil v večje težave. Prvih 45 minut se je tako končalo brez zadetkov.

Prebujene "srake" zagrenile Moujevo življenje

V drugem polčasu je Chelsea sprva imel rahlo terensko pobudo, po slabih 15 minutah pa so domači začeli pretiti. V 60. minuti je Eden Hazard izgubil žogo na sredini, po lepi globinski podaji je sam pred Čecha prišel Sissoko, resda precej s strani, češki vratar pa je njegov strel preusmeril mimo vratnice v kot. Po sledečem predložku je na drugi vratnci dobro skočil Shola Ameobi in pripravil strel za Loïca Rémyja, francoski napadalec pa je iz bližine meril točno v gostujočega vratarja. Čech se je moral izkazati tudi v 65. minuti, takrat je odbil nevaren nizek strel Yoana Gouffrana z roba kazenskega prostora.

Boljša igra "srak" je sad obrodila v 68. minuti. Prosti strel je izvajal Yohan Cabaye, Francoz je poslal oster predložek pred vrata, kjer je bil najbolj spreten Yoan Gouffran in iz bližine ugnal Čecha. Takoj zatem je bil še enkrat nevaren Rémy, na drugi strani pa je rezervist Samuel Eto'o ob strelu v roko zadel enega od domačih branilcev, a se glavni sodnik ni odločil za enajstmetrovko. Chelsea je začel valiti napade proti golu Krula in v 80. minuti je imel nizozemski vratar kar nekaj sreče, da ni bil premagan. Najprej je iz gneče pred vrati sprožil Willian, Krul je odbil, a točno na noge Eto'oja, katerega strel je zaustavil Mathieu Debuchy. Po sledečem kotu je visoko skočil še en rezervist André Schürrle, a je z glavo zgrešil vrata.

(Manchester City - Norwich City) | Avtor: Reuters Reuters
Zmago domačih je v 89. minuti potrdil Rémy s svojim šestim prvenstvenim golom, potem ko je po daljši akciji na levi dobro reagiral na podajo Vurnona Anite in "iz prve" od vratnice poslal žogo v mrežo. Mourinho tako še četrtič ni dobil prvenstvene tekme na St. James Parku in je Arsenalu in Liverpoolu ponudil možnost, da mu pobegneta na vrhu razpredelnice.

City in sedem zadetkov

Manchester City je na tekmi 10. kola angleške lige povsem raztreščil gostujočo obrambo, saj je nič hudega slutečegaa čuvaja mreže Johna Ruddyja premagalo kar sedem različnih napadalcev.
David Silva je uvodoma pokazal svoje nogometne sposobnosti, ko je pobegnil obrambi Norwicha, njegov predložek v sredino pa ni našel nogometaša sinjemodrih. City je dominiral v posesti žoge, vendar je trajalo 16 minut, da so dosegli prvi zadetek, in sicer po zaslugi avtogola!

Po strelu Sergia Agüera se je žogo nesrečno odbila od Bradleyja Johnsona in končala za hrbtom gostujočega vratarja. Meščani so svojo prednost povišali šest minut kasneje, glavno vlogo pa je ponovno odigral Agüero. Argentinec je sprejel dolgoo podajo svojih soigralcev, nato pa nesebično počakal Silvo, ki je zadel za 2:0. V 25. minuti je po podaji iz kota z glavo zabil Matija Nastasić in zmedeni Norwich se je poskušal le še izogniti popolni katastrofi. A neuspešno - Alvaro Negredo je z neposredno bližine zabil za 4:0, kmalu po odmoru pa se je med strelce s prostega strela vpisal še Yaya Touré.

Navijači so lahko uživali v poslastici domače ekipe, za katero je 11. gol v sezoni z volejem zabil Agüero, končnih 7:0 pa je s strelom v spodnji kot postavil rezervni nogometaš Edin Džeko.

Naveza Rooney-Van Persie uspešna

Manchester United je v gosteh premagal Fulham (3:1), s čimer se je obdržal na osmem mestu premierligaške lestvice. Prvi so v napad krenili varovanci Martina Jola, ko je proti vratom Uniteda sprožil Pajtim Kasami, vendar je bil na mestu David de Gea. Kljub obetavnemu začetku pa se je Fulham kmalu znašel v zaostanku. Wayne Rooney je sprejel žogo Robina van Persieja in v kazenskem prsotoru domačih našel Antonia Valencio, ki je zabil za 1:0.

Domači bi lahko izenačili s strelom nekdanjega rdečega vraga Dimitarja Berbatova, kar je v zadnjem trenutku preprečil Rafael. United je nato prestavil v višjo predstavo in kmalu je po podaji nadobudnega Adnana Januzaja v polno meril Van Persie. Dve minuti kasneje je na 3:0 povišal Rooney.

Fulham je častni zadetek dosegel s strelom Alexa Kačaniklića, ki je sprožil izven kazenskega prostora, žoga pa se je odbila od Rooneyja in ukanila De Geo. United je odgovoril z nevarnim poskusom Januzaja, domači nogometaš Darren Bent pa je z glavo zatresel prečko.

Mignolet Mingolet Ramsey Giroud Arsenal Liverpool Premier League Anglija liga pr | Avtor: EPA EPA

Arsenal zadržal prvo mesto na lestvici

V obračunu za prvo mesto na lestvici sta se pomeril Arsenal in Liverpool. Slednji bi lahko z zmago proti topničarjem skočil na vrh PremierLeague, vendar so bili varovanci Arsena Wengerja tisti, ki so na koncu vpisali tri točke.

Uvodoma je s strelom proti vratom L'poola poksusil Tomas Rosicky, vendar je njegov strel zaustavil Simon Mignolet. Na drugi strani je nevarno zapretil Jordan Henderson, domače navijače na stadionu Emirates pa je v 19. minuti razveselil Santi Cazorla, ki je po predložku v sredino zadel vratnico, nato pa odbito žogo pospravil v mrežo za vodstvo 1:0.

Mignolet je moral posredovati po poskusu Ramseyja, Daniel Sturridge pa je lepo pobegnil obrambi Arsenala, nato pa žogo poslal z igrišča. Dve priložnosti za povišanje vodstva je zapravil Olivier Giroud, bolj natančno pa je meril Ramsey, ki je z volejem še drugič na tekmi premagal Mignoleta.

Po tem zadetku si Liverpool ni priigral veliko priložnosti, čeprav je Luis Suárez zatresel prečko domače ekipe. Zadnji posksus redsov z noge Sturridga je ubranil Wojciech Sczcesny.

Angleško prvenstvo, 10. kolo:

Newcastle United : Chelsea 2:0 (0:0)
Gouffran (68), Rémy (89)
Vučkić (Newcastle) ni bil v postavi.

West Ham United : Aston Villa 0:0

West Bromwich Albion : Crystal Palace 2:0 (1:0)
Berahino (44), McAuley (83)

Fulham : Manchester United 1:3 (0:3)
Kačaniklić (65); Valencia (9), Van Persie (20), Rooney (22)

Manchester City : Norwich City 7:0 (3.0)
Johnson (16/ag), Silva (20), Nastasić (25), Negredo (36), Touré (60), Agüero (71), Džeko (86)

Stoke City : Southampton 1:1 (1:1)
Begović (1); Rodriguez (42)

Hull City : Sunderland 1:0 (1:0)
Cuellar (25/a.g.)
RK: Dattermole (45), Dossena (45/oba Sunderland)
Koren (City) je igral od 57. minute
.

Arsenal : Liverpool 2:0 (1:0)
Cazorla (19), Ramsey (59)

Everton : Tottenham Hotspur 0:0

Cardiff City : Swansea City 1:0 (0:0)
Caulker (62)
RK: Vorm (Swansea/91)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.