Šport > Nogomet
27 ogledov

Eto'o le zabil; spet "kiks" Uniteda

(Newcastle United - Liverpool)
1/35
Reuters
Liverpool je na gostovanju pri Newcastlu dvakrat zaostajal, a po zaslugi številčne premoči iztržil točko. Manchester United doma spet ni zmagal, zato pa sta bila bolj uspešna Arsenal in Chelsea.

Nogometaši Manchester Uniteda so na Old Traffordu spet ostali brez popolnega izkupička, potem ko bi morali že pred zadnjimi minutami napolniti mrežo Southamptona (1:1). 

Robin van Persie je v uvodnih minutah zapravil lepo priložnost po podaji Nanija, izkazal se je vratar Artur Boruč. Na drugi strani je slabo streljal Pablo Osvaldo, to pa se je gostom hitro maščevalo, saj je Adnan Januzaj, ki je prav v soboto še za pet let podaljšal pogodbo z angleškimi prvaki, z globinsko podajo našel Wayna Rooneya, poskus slednjega je odvrnil Boruč, bolj natančen pa je bil Van Persie. Takoj zatem je Rooney po novi podaji Nanija zadel prečko. V drugem polčasu je po kotu okvir gola stresel še Van Persie, vratar Svetnikov pa se je moral izkazati še po strelih Nanija in Januzaja.

V zaključku srečanja pa so gostje postali bolj pogumni in to se jim je obrestovalo v 89. minuti. Dejan Lovren je izkoristil zmedo pred golom po kotu, z glavo žogo poslal ob tla in mimo Davida de Gee za presenetljivo izenačenje in novo razočaranje za Davida Moyesa.

Arsenal sam na vrhu

Topničarji so po zmagi nad Norwichem (4:1) sedaj sami na vrhu lestvice. Proti "kanarčkom" sicer niso prikazali svoje najboljše predstave, a je individualna kvaliteta gostiteljev poskrbela, da so točke ostale na stadionu Emirates.

Arsenal je povedel v 18. minuti, ko je lepo akcijo Santija Cazorle in Olivierja Girouda kronal Jack Wilshere. Gostje so na koncu prvega in začetku drugega polčasa nekajkrat prisilili Wojciecha Szczesnyja v dobro obrambo. Živce domačih navijačev je po novi podaji Girouda s strelom z glavo pomiril Mesut Özil

V 70. minuti je po napaki Pera Mertesackerja upanje za Norwich prebudil Jonny Howson, toda že kmalu zatem je rezervist Aaron Ramsey še tretjič ugnal Johna Ruddyja in odpravil vse dvome o zmagovalcu. V zaključku je s svojim drugim golom zmago potrdil Özil, nemški reprezentant je dokončal akcijo Ramseya in Tomaša Rosickyja

Chelsea obdržal stik

Londonski Chelsea je obdržal stik z Arsenalom z zmago nad Cardiffom (4:1). Junak zmage Modrih je bil Eden Hazard z dvema goloma, svoj prvenec v Premier league pa je zabil Samuel Eto'o. Jose Mourinho je bil zaradi protestiranja izključen.

Valižani so začeli odlično, saj je Jordan Mutch po napaki Davida Luiza premagal Petra Čecha v 10. minuti. Gostje so bili prek Petra Odemwingieja blizu podvojitvi prednosti, izkazal pa se je domači vratar. V 33. so domači izenačili po kontroverznem golu Hazarda, potem ko je žogo vratarju Davidu Marshallu pred degažiranjem ukradel Eto'o. Kamerunec je v 66. minuti po podaji razpoloženega Belgijca Chelsea spravil v prednost, zmago pa sta v končnici potrdila Oscar z izjemnim strelom z 20 metrov in Hazard s svojim drugim golom.

(Newcastle United - Liverpool) | Avtor: Reuters Reuters
L'pool ni vnovčil številčne premoči

Steven Gerrard je dosegel 100. premierligaški zadetek v svoji karieri, a se je moral zadovoljiti z remijem na gostovanju pri Newcastle Unitedu (2:2).

Legendarni vezist redsov, ki je pred nekaj dnevi angleški reprezentanci pomagal do uvrstitve na SP 2014, je postal tretji nogometaš Liverpoola, ki mu je uspelo doseči ta mejnik - pred njim sta se v zgodovino zapisala Michael Owen in Robbie Fowler.

Cabaye z evrogolom prebudil tribune

Domači so povedli v 23. minuti tekme, ko je z izjemnim strelom z velike razdalje za huronsko navdušenje na tribunah poskrbel Yohan Cabaye, ki je ugnal vratarja Simona Mignoleta. Slednji je moral v prvem polčasu posredovati še po poskusu Mathieuja Debuchyja in Mousse Sissoka.

Rdeči so na izenačanje čakali vse do 42. minute, ko je Mapou Yanga-Mbiwa storil prekršek nad Luisom Suárezom in si prislužil neposredno izključitev. Z enajstih metrov je domačega vratarja premagal Steven Gerrard, ki je z golom zabeležil prav posebni jubilej.

V vratih Newcastla je bil polno zaposlen Tim Krul, ki je odbijal napade Glena Johnsona in Daniela Sturridga. V 56. minuti je goste šokiral Paul Dummett - rezervni nogometaš, ki je v igro vstopil po izključitvi Yanga-Mbiwe - ki se je znašel sam pred zaspano obrambo Liverpoola in z volejem zabil prvi gol za angleškega prvoligaša.

Liverpool je nato dominiral v posesti žoge in prišel do izenačenja v 72. minuti. Moses je podal do Suáreza, ki je lepo prodrl in z nesebično podajo zaposlil Sturridga, ta pa je žogo z glavo samo še potisnil v mrežo. Suárez je nato zadel še zgornji del prečke, rezultat pa je ostal izenačen do zadnjega sodniškega piska.

Angleška liga, 8. kolo:

Newcastle United : Liverpool 2:2 (1:1)
Cabaye (22), Dummett (56); Gerrard (42), Sturridge (72)
Vučkić (Newcastle) ni igral.

Arsenal : Norwich City 4:1 (1:0)
Wilshere (18), Özil (58, 88), Ramsey (83); Howson (70)

Chelsea : Cardiff City 4:1 (1:1)
Hazard (33, 83), Eto'o (66), Oscar (78); Mutch (10)
Velikonje (Cardiff) ni bilo v ekipi.

Everton : Hull City 2:1 (1:1)
Mirallas (8), Pienaar (57); Sagbo (30)
Koren (Hull) zaradi poškodbe ni igral.

Manchester United : Southampton 1:1 (1:0)
Van Persie (26); Lovren (89)

Stoke City : West Bromwich Albion 0:0

Swansea City : Sunderland 4:0 (0:0)
Bardsley (57/a.g.), De Guzman (58), Wilfried (64/11-m), Chico (80)

West Ham United : Manchester City 1:3 (0:1)
Vaz Tê (58); Agüero (16, 51), Silva (80)

Aston Villa : Tottenham Hotspur 0:2 (0:1)
Townsend (31), Soldado (69)

Crystal Palace : Fulham 1:4 (1:2)
Mariappa (7); Kasami (19), Sidwell (45), Berbatov (50), Senderos (55)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.