Šport > Nogomet
3394 ogledov

Maribor bo nosil hude posledice incidenta v Murski Soboti

Poškodovani igralec NŠ Mura Twitter/NŠ Mura
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije (NZS) je nogometnemu prvoligašu Mariboru po incidentu v Murski Soboti, v katerem je bilo poškodovanih sedem ljudi zaradi odvrženega pirotehničnega eksploziva na igrišče, naložil 25.000 evrov kazni in tekmo registriral s 3:0 v korist Mure, so sporočili z NZS.

Maribor bo ob omenjenih kaznih dodatno še naslednje štiri domače tekme igral pred praznimi tribunami. Maribor se na sklep disciplinskega sodnika lahko pritoži v roku treh dni od prejema zapisnika obravnave disciplinskega sodnika.

Kot so pojasnili pri NZS, disciplinski sodnik, "ki je neodvisen in avtonomen organ, sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin, še ni izdal".

Viole Fazanerija Komentar Šport Ventil za narcisoidne kretene

Sporni dogodek se je zgodil v 58. minuti tekme 21. kroga prve lige Telemach med Muro in Mariborom, ko je s sektorja navijačev Maribora neznanec odvrgel močno pirotehnično sredstvo, ki je poškodovalo šest članov domačega nogometnega kluba in mladega pobiralca žog.

Disciplinski sodnik Boštjan Jeglič je v obrazložitvi registracije tekme s 3:0 v korist Mure izpostavil nešportno in neprimerno vedenje navijačev, pri čemer je navedel večkratno žaljivo skandiranje, večkratno prižiganje bakel in metanje teh na igrišče, kjer so se ogrevali igralci.

Ante Šimundža Viole Fazanerija Obsodba dejanja Šport Viole za incident okrivile 'neodgovornega posameznika'

Dodal je, da so bile po sprejetju odločitve o koncu tekme bakle odvržene na igrišče proti gasilcem in policistom, odvrženo je bilo tudi pirotehnično sredstvo topovski udar, "ki je s svojim učinkom poka poškodoval tri rezervne igralce in kondicijskega trenerja Mure, prav tako sta dva rezervna igralca Mure dobila hud glavobol, ob tem pa je nastala tudi konkretna nevarnost za poškodovanje mladoletnega pobiralca žoge". Ob vsem tem so mariborski navijači povzročili prekinitev tekme, poškodovali stole in te tudi metali na igralno površino.

Pri NZS so zapisali, da je disciplinski sodnik upošteval vse izjave vpletenih, tako uradnih oseb, kot obeh klubov in ob tem izpostavil, da je skrb za varnost igralcev, sodnikov, uradnih oseb, gledalcev in drugih na prvem mestu, "kar posledično pomeni, da je treba okoliščine, ki so povezane z zagotavljanjem varnosti, ocenjevati najstrožje".

Ante Šimundža Viole Fazanerija Po incidentu Šport Mariborčani o možni izgubi točk s tekme z Muro: "Ne zdi se nam pošteno"

Kot so dodali pri NZS, je disciplinski sodnik še poudaril, da je "vsakršno prižiganje in metanje bakel na stadionu absolutno nesprejemljivo ter zavržno in se nikdar ne sme razlagati kot nekaj dopustnega, še manj pa se ne more opravičevati kot del 'folklore' neke skupine navijačev, saj gre za izredno nevarno ravnanje in nevarne predmete".

Ante Šimundža Viole Fazanerija Poziv Šport Policija prosi javnost za pomoč pri iskanju storilca

Tudi v skladu z načeli Evropske nogometne zveze Uefe gre pri uporabi pirotehničnih sredstev za nevarna sredstva, ki lahko povzročijo hude poškodbe in škodijo zdravju ter so striktno prepovedana, so dodali pri NZS.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
 • Avatar Zoran
  StarMačk 15:02 26.februar 2024.

  Manjka glavna kazen, prepoved Vijolam do konca prvenstva obisk vseh gostujočih tekem!

 • Avatar Syn
  Syn 14:20 26.februar 2024.

  Sramota! Ovi se res defektni, nimaš kaj. Tega 100% ni bi priznali 3:0, če bi šlo za Olimpijo. Tak je ko govnari sedijo na višjih položajih. 😒

 • satir 14:00 26.februar 2024.

  bravo...sedaj pa najt še povzročitelja, pa naj ga sami mariborčani kaznujejo... in tako naj bi klubi vzgajali svoje navijače... sramota. Sicer pa je slovenka liga zadnja leta samo še spotikanje in fauliranje...malo nogometa in tehničnega znanja se vidi. V glavnem ...prikaži več soliranje prerivanje, zmerjanje ... podn