Šport > Nogomet
34866 ogledov

Hudo bolni Ćiro: "Dvomim, da bom dočakal rojstni dan"

Miroslav Blažević Print Screen
Komaj prepoznavni legendarni hrvaški trener Ćiro Blažević se je s sinom sprehodil po središču Zagreba.

"Drži se, legenda," so trenerju vseh trenerjev, velikemu Ćiru Blaževiću, vzklikali Zagrebčani, ko so nekdanjega selektorja hrvaške izbrane vrste srečali na njegovi poti po ulicah hrvaške prestolnice. 

Na smrt bolni 87-letnik, ki se že nekaj let bori z rakom, ni prepričan, če bo dočakal svoj naslednji rojstni dan.

Blažević naj bi se rodil 10. februarja 1935, tako je namreč zabeleženo na vseh uradnih dokumentih, čeprav se je v resnici rodil dan prej.

Velikan hrvaškega nogometa je že pred časom izgubil boj z zahrbtno boleznijo, zato se je v zadnjih nekaj medijskih nastopih že večkrat poslovil od življenja. Tudi je bilo tudi tokrat, ko so ga novinarji sredi Zagreba povabili na kavo.

"Oprosti, sine, ampak ne hodim več ven. Hodim samo še na infuzijo. Vozi me brat, ker se jaz hitro utrudim. Vsakih pet metrov potrebujem počitek," je spoštljivo zavrnil povabilo.

"Vi bi se samo zezali, toda jaz se borim, čeprav nimam prav nobene možnosti. Nisem prepričan, če bom dočakal 9. ali 10. februar. Vesel sem, da mislite name. Vse vas imam rad," je dejal Ćiro, ki se je med hojo opiral na sina Miroslava.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rubes Levada (@rubes.levada)

Komentarjev 2
  • simon0 07:48 27.januar 2023.

    Z vsem spoštovanjem, ampak ne vem, če je videti tako bolan in da bi se utrudil na vsakih pet metrov.malo več pozornosti izgleda ni nikoli škodilo, a ne?

  • Ender3 19:04 26.januar 2023.

    Težko se je človeku soočat in prenašat takšno bolezen .

Sorodne novice