Šport > Nogomet
19 ogledov

Ibra Messiju: Jaz bi jih zabil 90

Ibrahimović in Messi EPA
Zlatan Ibrahimović se je hudomušno odzval na rekordni dosežek zvezdnika Barcelone Lionela Messija, ki je proti Betisu zabil rekordni 86. gol v sezoni, s čimer je prehitel legendarnega Gerda Müllerja, ki je v koledarskem letu 1972 zabil 85 golov.

Lionel Messi je z dvema zadetkoma proti Betisu letos dosegel že 86 golov in s tem dosegel enega najodmevnejših rekordov v svetu športa.

Dosežka mu ne zavida nekdanji rekorder Gerd Müller, ki je Argentincu čestital, se je pa na dosežek hudomušno odzval nekdanji napadalec Barcelone, zdaj pa zvezdnik Paris Saint-Germaina Zlatan Ibrhimović. "Če bi še vedno nosil dres Barcelone, bi zabil 90 golov, to pa zato, ker sodniki Barceloni in Messiju tako hitro in na lahko piskajo enajstmetrovke. Iz bele točke ni težko doseči toliko golov," je Šved dejal za francoski športni časnik L’Equipe.

Messi je od 86 golov v letu 2012 14 golov zabil iz enajstmetrovk. Ibrahimovič je spregledal, da je Messi le enega od 28 golov v novi sezoni dosegel iz enajstmetrovke.

Ibrahimovič je dres Kataloncev nosil med letoma 2009 in 2010, ko pa se tudi zaradi sporov s tedanjim trenerjem Pepom Guardilo ni najbolj izkazal.

Komentarjev 1
  • jur 10:31 11.december 2012.

    MESI je zate kralj.