Šport > Nogomet
22 ogledov

Ibrahimović 1, Harry Potter 0

zlatan ibrahimović knjiga EPA
Avtobiografija. Knjiga švedskega nogometaša Milana Zlatana Ibrahimovića presega rekorde.

Na švedske knjižne police je prišla težko pričakovana avtobiografija napadalca AC Milana Zlatana Ibrahimovića, prvo izdajo (sto tisoč knjig) pa so razprodali v zgolj nekaj urah. Knjiga z naslovom Jaz sem Zlatan Ibrahimović je po številu prednaročil prehitela celo vse dele Harryja Potterja.

Zaslužek 330 tisoč evrov

"Nikoli prej nisem videl, da bi se toliko knjig prodalo tako hitro. Vedeli smo, da bo zanimanje veliko, toda ta teden je preseglo vsa pričakovanja," je dejal predstavnik založnikov Martin Ahlström. V eni izmed švedskih spletnih knjigarn so za Ibrahimovićevo izpoved dobili kar šest tisoč prednaročil, kar je več kot za katerokoli knjigo iz serije o Harryju Potterju.

Knjigo so začeli v sredo prodajati tudi na Norveškem in v Italiji, po izračunih finančnega časnika Dagens Industri pa naj bi Ibrahimović, če bi bili razprodani obe izdaji knjige, zaslužil vsaj 330 tisoč evrov. Na Švedskem pravijo, da je za avtobiografije uspeh že, če se jim uspe prodati v deset tisoč izvodih ...



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.