Šport > Nogomet
1012 ogledov

Igralci po provakaciji bežali pred besnimi navijači

vdor navijačev Youtube
Veliki derbi je tokrat postregel z vdorov navijačev na zelenico.

V Franciji le malo tekem prebudi toliko čustev kot lokalni derbi med Lyonom in St. Etiennom. Tudi tokrat je bilo ozračje razgreto že pred in med tekmo, ob koncu dvoboja pa je zaradi poteze gostujočega nogometaša na tribunah stadiona Stade Geoffroy-Guichard povsem zavrelo. 

V 84. minuti je gostujoči nogometaš Nabil Fekir zadel za vodstvo Lyona s 5:0 in nato svoj drugi zadetek na dvoboju proslavil pred razočaranimi domačimi pristaši. V stilu Lionela Messija s tekme na madridskem Santiago Bernabéuu je slekel svoj dres in ga pokazal tribunam. Sledil je kaos. Navijači so vdrli na zelenice, igralci pa pobegnili v garderobe. Posredovala je policija, po polurni prekinitvi pa so nogometaši odigrali še preostalih nekaj minut.

Potezo svojega igralca je kritiziral tudi gostujoči trener Bruno Gemesio: "To je sramotna poteza. Cilj je bil zmaga, povsem brez vsake potrebe pa je provocirati tekmeca. Vedeti morate, kdaj je treba ostati skromen. Tega ne bi smel storiti, to ni bilo dobro."

Fekir pa je bil drugačnega mnenja: "Ni mi žal, da sem to storil. Res je, da je bila to poteza, ki jim ni bila všeč. Tako sem pač slavil svoj zadetek. Za vsem skupaj ni bilo nič, ni šlo za kaj umazanega. Morda je bila to prava reč. Bilo je 5:0, ampak gre samo za nogomet. Morda je vse skupaj le začinilo."

Francoska nogometna zveza je že napovedala preiskavo incidenta, posvetila se bo tudi nogometaševemu proslavljanju zadetka.

"Šlo bo za pozitivne in negativne reakcije. Svoj zadetek je slavil pač na takšen način. Videli bomo, kaj se bo zgodilo, a temu se ne bi smeli preveč posvečati. Lahko vprašate Lionela Messija lai Cristiana Ronalda, oba sta slavila gol na enak način," je soigralcu v bran stopil Lyonov vratar Anthony Lopes.

Komentarjev 1
  • alojzr 08:12 07.november 2017.

    Za kaj "se" gre? Provakacija!

Sorodne novice