Šport > Nogomet
58 ogledov

Iličić in druščina zbrali 19.000 €

Gol za Edija
1/27
Barbara Milavec
V Kopru so organizirali dobrodelni nogometni turnir za obalnega trenerja in športnega delavca Edija Pobego, ki se je ponesrečil s kolesom. Prišli tudi nekateri reprezentanti, skupaj zbrali dobrih 19 tisoč evrov.

Okrog 2500 ljudi si je na Bonifiki ogledalo tri tekme v okviru humanitarnega turnirja Gol za Edija, na katerih so se pomerile za to priložnost sestavljene ekipe Edi All Stars, Crvena zvezda (veterani), nogometna reprezentanca Slovenije "Zlata generacija", NK Koper - člani generacij 1982-85, NK Koper - generacija kadeti 1997 (letnik rojstva 1980/81/82) in FC Bonifika.

Na Bonifiki so se pojavili tudi nekateri najdragocenejši izvozni artikli slovenskega nogometa – Josip Iličić, Valter Birsa, Zlatko Dedić, prišel je Matjaž Kek, tudi predsednik NZS Aleksander Čeferin, ki so jim družbo delali mnogi iz sveta glasbe, politike …

"Zmagovalec je bil Edi," nam je po prireditvi dejal Tilen Avbelj, eden od organizatorjev humanitarnega projekta, in z veseljem dodal, da so za Pobego zbrali več kot 19 tisoč evrov, ter nato še opisal, kako se je veliki nogometni zaljubljenec ponesrečil: "Zgodilo se je pri padcu s kolesom konec lanskega poletja, ko si je poškodoval hrbtenico. V centru Soča je bil 32 tednov, zdaj je spet doma. Še vedno dela vaje. Stanje se izboljšuje, ampak milimetrsko. Najprej sicer ni čutil ne rok ne nog, zdaj se počasi vrača. Noge malo bolj napredujejo kot roke." Srečno, Edi!

Ediju Pobegi lahko pomagate tudi vi s prispevkom na TRR 10100-0034623369, sklic 100.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.