Šport > Nogomet
18 ogledov

Iličić: "Krasi nas žoga na tleh"

iličić jokić slovenska nogometna reprezentanca Saša Despot
Ob 20.45 slovenska nogometna reprezentanca na koprski Bonifiki začenja prijateljsko tekmo s Škotsko. Nogometna fantazija Josipa Iličića, ki ne želi pogrevati menjave v sedmi minuti pri Palermu, bo še kako prav prišla na njej.

Ena poglavitnih težav selektorja Slaviše Stojanovića na reprezentančnem druženju pred tekmo s Škotsko (20.45) so neredni ali skoraj nični odmerki minut za številne reprezentante v njihovih klubih. Valter Birsa, Rene Krhin, Branko Ilić sodijo v to skupino, brez dvoma pa ne Josip Iličić, ki je v Palermu redni gost prve enajsterice. "Vzdušje je enkratno. Tekmo pričakujemo, kot da bi bila kvalifikacijska. Napravili bomo vse, da bi jo čim bolje odigrali in izvlekli pozitiven rezultat," je Kranjčan povedal pred tekmo proti škotskim kiltom in zatrdil, da poškodba Tima Matavža in bolezen Zlatana Ljubijankića nista skalili vzdušja med igralci.

Slovenci blesteli v novih dresih
Zlatko Dedić: "Hvala Korenu in Novakoviću za vsak atom moči"

"Poškodbe so pri nogometaših nekaj normalnega. Vsi smo dobro pripravljeni, 23 nas je. Vsak je nadomestljiv. Enkrat je poškodovan eden, drugič drugi. Tekma je izpit, ki bo povedal, da je vsak igralec zamenljiv," je prepričan Jojo, ki pa ni želel razčlenjevati po poročanju italijanskih medijev burne reakcije na zadnji Palermovi tekmi, ko je bil zamenjan že v sedmi (!?!) minuti: "Tega ne bom komentiral." Zato pa je namenil stavek taktiki Slovenije, ki bi ohladila agresivne Škote. Žogo bo treba spustiti na tla. "Vsekakor. To nas je krasilo vedno in verjamem, da bomo pokazali svoje kvalitete."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:14 29.februar 2012.

    A sedaj pa ni v redu , da ga je zamenjal v 7. minuti. Ne , po vaše bi moral igrati celo tekmo in se mogoče še poškodovati. Hvala trenerju Palerma za tako uslugo SLO reprezentanci !