Šport > Nogomet
755 ogledov

Iličić s hat-trickom zaključil leto

Josip Iličić Reševalni pas/Twitter
Josip Iličić je strelsko razpoložen končal leto 2018.

Slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić je izvrstno končal leto 2018. S svojo Atalanto je v 19. krogu italijanskega prvenstva gostoval pri Sassuolu in ga premagal s 6:2. Pri tem je levji delež zadetkov prispeval prav Iličić, ki je dosegel zadnje tri gole.

Duvan Zapata in Alejandro Gomez sta Atalanti priskrbela vodstvo z 2:0 v prvem polčasu, tretji gol za klub iz Bergama je dosegel Gianluca Mancini, Iličić pa je nato zadel v 74., 87. in drugi minuti sodniškega dodatka. Pri domačih je oba gola prispeval Alfred Duncan.

Iličić, ki je skupno zbral šest zadetkov v sezoni, je tako postal prvi igralec, ki je v koledarskem letu trikrat dosegel po tri zadetke na tekmi v gosteh v serie A. V tej sezoni je "hat-trick" dosegel že v 9. krogu ob zmagi s 5:1 pri Chievu.

Atalanta je sicer po osmi zmagi z 28 točkami med prvo deseterico na lestvici, za vodilnim Juventusom (ta je zbral pred zimskim premorom rekordnih 53 točk) pa zaostaja 25 točk. Tudi serijski prvaki iz Torina so zmagali, in sicer so z 2:1 premagali Sampdorio, pri čemer je oba gola za domače dosegel Cristiano Ronaldo. Ta je s 14 goli tudi prvi strelec lige.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice