Šport > Nogomet
3304 ogledov

"Naslednjič bomo nehali igrati in zapustili igrišče"

carlo ancelotti Epa
Trener Napolija Carlo Ancelotti je po derbiju italijanske Serie A napadel pristaše Interja.

Inter je v dramatični končnici tekme 18. kroga Serie A na domačem igrišču premagal Napoli (1:0) in tako priskočil na pomoč Juventusu, ki ima na lestvici zdaj devet točk prednosti pred Neapeljčani.

Stara dama je pred tem remizirala z Atalanto (2:2), ključni zadetek za točko pa je prispeval Cristiano Ronaldo, ki je v igro vstopil s klopi.

cristiano ronaldo juventus Serie A Šport Rezervist Ronaldo odrešil Juve na Iličićevem dvorišču

Napoli je tekmo na San Siru končal z devetimi nogometaši, saj je bil v 80. minuti izključen Kalidou Koulibaly, v 94. pa še Lorenzo Insigne. Koulibaly je prvi rumeni karton prejel zaradi prekrška nad Matteom Politanom, drugega pa zaradi sarkastičnega aplavza glavnemu sodniku.

Branilca Napolija so domači navijači celo tekmo provocirali z rasnimi žaljivkami, zaradi česar je gostujoči strateg Carlo Ancelotti večkrat zahteval prekinitev obračuna. Pristojni možje ga niso uslišali, so pa navijače nagovorili s prošnjo, naj prenehajo s tovrstnim početjem.

"Naslednjič bomo nehali igrati in zapustili igrišče, četudi bomo zato izgubili," je bil jasen Ancelotti. "Zelo sem nezadovoljen, ker smo trikrat prosili za prekinitev tekme zaradi rasnih žaljivk. Kouliaby je bil povsem znerviran. Običajno je zelo miren in profesionalen, a ves čas je moral poslušati opičje zvoke. Kar se je dogajalo, ni slabo le za nas, ampak za italijanski nogomet nasploh. Izključitev je vplivala na potek tekme, saj smo morali igrati z desetimi nogometaši," je dodal Italijan.

Na incident se je z objavo na Twitterju odzval tudi 27-letni nogometaš, ki je v objavi zapisal, da je "ponosen na barvo svoje kože."

Koulibalyju se je že opravičil župan Milana Giuseppe Sala, ki je obnašanje navijačev označil za sramotno. "Opravičujem se Koulibaliyju v svojem imenu in imenu vseh Milančanov, ki verjamejo v to, da smo vsi bratje tudi v teh težkih časih."

Vratar Interja Samir Handanović je v zaključku tekme poskrbel za ključno obrambo po strelu Insigneja, nato pa je odločilni zadetek za zmago domačih prispeval Lautaro Martinez.

Po 18. krogih na lestvici Serie A vodi Juventus s 50. točkami. Sledita Napoli z 41. in Inter s 36. točkami. Najboljši strelec prvenstva je Poljak Krzysztof Piątek s 13. goli, sledi mu Ronaldo z 12.

Komentarjev 1
  • Maya_Cawthorn 16:04 28.december 2018.

    Jaz sem enostavno vsak teden $ 7546 do $ 9284 samo s tem preprosto delo od doma. Prejšnji mesec sem dobil $ 29746 iz tega dela. Neverjetno in enostavno delati in redni dohodek je neverjeten. Predlagam vam, da se zdaj ...prikaži več vključite v to službo kot delovni čas in zaslužite več kot polni delovni čas, tako da sledite tej povezavii. Vso srečo .... ....... >>>>>>> http://www.Internet43.Com

Sorodne novice