Šport > Nogomet
487 ogledov

Imajo vstopnice za finale, a ne morejo v Kijev

Liverpool
Stadion ne bo povsem poln.

Skoraj tisoč navijačev Liverpoola se je dan pred najpomembnejšo tekmo sezone znašlo v velikih težavah. Pa ne po svoji krivdi: zaradi odpovedi več letov čarterske letalske družbe bodo, kot kaže, številni privrženci Liverpoola z vstopnicami za finale lige prvakov proti Realu v Kijevu morali ostati doma in tekmo spremljati po televiziji.

Ponudnik čarterskih letov Worldchoice Sports je dan pred tekmo namreč moral odpovedati več letov v Kijev, ker družba ni dobila dovolj slotov oziroma dovoljenj za uporabo letaliških stez na letališču v Kijevu.

V bitki s časom so se reševanja nič krivih navijačev lotili v klubu ter v obeh županstvih. Liverpoolski župan Joe Anderson je ves dan iskal rešitve, skušal mu je pomagati tudi njegov kijevski kolega, nekdanji boksar Vitalij Kličko, a zaman. Nekateri navijači so morda medtem že sami poiskali nadomestne rešitve in kombinacijo prevozov, več sto jih bo verjetno ostalo doma. Danes zvečer je Anderson sporočil, da so celo našli nadomestno letalsko družbo, ki bi lahko pomagala, vendar ni bilo na voljo primerne posadke.

Liverpool | Avtor: Profimedia Profimedia
"Žal moramo sporočiti, da nismo našli rešitve za vse. Moramo sprejeti dejstvo, da nekateri naši navijači imajo vstopnice, ne bodo pa mogli priti na tekmo. Hudo nam je za vse, ki so postali žrtve takšnih razmer," je sporočil župan Anderson. Razočaranim navijačem bržčas ne bo veliko pomenila možnost, da vsi, ki so vstopnice kupili prek kluba, dobijo povrnjeno kupnino, kar je danes Liverpool že ponudil. Nekateri navijači so britanskim medijem pojasnili, da družba sploh ni izdala elektronskih vozovnic, pa tudi točen čas odhoda so skrivali do zadnjega, preden so lete odpovedali.

huligani Obliti s krvjo Šport Huligani napadli navijače v Kijevu

Ta dogodek je še zadnji v mozaiku neprijetnih izkušenj, ki jih navijačem ponuja letošnji prireditelj finala lige prvakov. Tako v Španiji kot Angliji se pritožujejo zaradi nenormalno visokih cen namestitev in letalskih prevozov, župan Liverpoola pa je danes tudi okrcal krovno zvezo Uefo, ker je finale dodelila mestu, kjer bo za nogometaše dobro poskrbljeno, navijači pa ga ne bodo ohranili v lepem spominu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.