Šport > Nogomet
926 ogledov

Incident evropskega velikana: navijači vdrli na teren, predsednik nad sodnika

Incident na tekmi Olympiakos : AEK
1/14
Profimedia
Dvoboj grških velikanov Olympiakosa in AEK-a so zaznamovali številni incidenti.

Na derbiju grškega nogometnega prvenstva med Olypiakosom in AEK-om iz Aten je prišlo do incidenta. Olympiakos je nedeljski dvoboj izgubil z 1:3, več deset domačih navijačev pa je vdrlo na igrišče, metalo dimne bombe in trgalo sedeže, posredovati pa je morala policija, ki je uporabila celo solzivec, medtem ko so nogometaši in osebje gostujočega moštva zbežali v garderobo.

Nekaj trenutkov pred tem je na igrišče stopil tudi kontroverzni predsednik Olympiakosa Evangelos Marinakis in verbalno napadel sodnika tekme, enega najbolj spoštovanih sodnikov v Evropi, Italijana Davideja Masso, katerega je doletela nehvaležna naloga sojenja vročega grškega derbija.

AEK je sicer povsem zasluženo dobil tekmo, saj je bilo razmerje v strelih kar 15:5 za ekipo iz Aten, medtem ko je ekipa iz Pireja znotraj okvirja vrat sprožila vsega en strel, AEK pa kar sedem. Gostujočo ekipo je sicer v 7. minuti v vodstvo popeljal srbski zvezdnik Mijat Gačinović, medtem ko je za Olympiakos v 54. minuti zadel Cedric Bakambu. Zmago gostom pa sta nato prinesla Levi Garcia iz enajstmetrovke v 82. minuti ter Petros Mantalos v 91. minuti.

Z zmago je AEK sicer ostal pri vrhu grškega prvenstva, z 72 točkami je izenačen s Panathinaikosom, ki je na še enem derbiju premagal PAOK z 2:1. Olympiakos na tretjem mestu po novem za vodilnima moštvoma zaostaja za 9 točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.