Šport > Nogomet
15 ogledov

Iniesta: "Lepo je biti pred Cristianom in Leom"

žreb  andres iniesta uefa EPA
Kar malce presenetljivo je nagrado za najboljšega nogometaša v Evropi za sezono 2011/2012 dobil raznovrstni vezist Barcelone, Andres Iniesta. Po podelitvi, kot vedno, ni bil pretirano zgovoren, saj je praviloma skromen in zadržan.

"Lepo je biti pred takima dvema velikanoma nogometne igre kot sta Cristiano Ronaldo in Lionel Messi, a moram poudariti, da je za ta uspeh vseeno najbolj zaslužno moštvo," je kot vedno ostal skromen vsestranski vezni igralec Barçe, ki je v katalonsko prestolnico prišel iz Albaceteja, Andres Iniesta.

Da je nagrado dobil Iniesta je bil kar manjši šok, saj sta imela tako Cristiano Ronaldo kot Leo Messi lani sanjsko sezono, samo v La Ligi sta dosegla 46 oziroma 50 zadetkov. V glasovanju je Andres zbral 19, Portugalec in Argentinec pa po 17 glasov. Iniesta je sicer s špansko reprezentanco letos poleti obranil naslov evropskega prvaka in bil ob tem izbran za najboljšega igralca Eura 2012.

"Lani smo imeli dobro sezono, čeprav smo ostali brez naslova v La Ligi in v Ligi prvakov. A bili smo v igri do konca in tudi to je uspeh. Letos moramo napake iz lanske sezone popraviti," je glede preteklega tekmovalnega obdobja povedal 28-letni Španec.

"Barça bo še naprej prepoznavna"

"Odšel je Pep Guardiola, Tito Vilanova ima, tako kot vsak trener, svoje poglede na igro, a prepričan sem, da bo Barcelona še naprej igrala svojo prepoznavno igro. Kar pa se tiče igranja v Ligi prvakov, smo na papirju favoriti, a lahkih tekem v tem tekmovanju ni. Morda se to sliši kot kliše, a vsi klubi so tako močni, da če nisi 100-odstotno skoncentriran, te lahko hitro kaznujejo," se je v bližnjo prihodnost ozrl nogometni virtuoz.

Iniesta je v Španiji zelo priljubljen zaradi svoje skromnosti, pa tudi zaradi odločujočega zadetka v finalu svetovnega prvenstva v Južni Afriki, ki ga je posvetil takrat nedavno preminulemu prijatelju in kapetanu Espanyola, Daniju Jarqueju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.