Šport > Nogomet
29 ogledov

Ne Ronaldo ali Messi, najboljši je Iniesta

andres iniesta uefa
1/8
EPA
Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Monaku izžrebala skupine Lige prvakov za sezono 2012/13. Branilec naslova Chelsea bo igral v skupini E skupaj s Šahtarjem iz Donjecka, Juventusom in Nordsjaellandom. Andres Iniesta je najboljši nogometaš v Evropi.

Andresa Iniesto je Uefa izbrala za najboljšega igralca v Evropi. Barcelonin vezist je bil tudi najboljši igralec minulega Eura, ki ga je osvojila Španija. V glasovanju 53 evropskih športnih novinarjev prehitel moštvenega kolega in lanskega zmagovalca, Argentinca Lionela Messija, ter zvezdnika Reala Madrida, Portugalca Cristiana Ronalda. Iniesta je dobil 19, Messi in Ronaldo pa po 17 glasov.

"Zelo sem srečen in vesel. Dobiti to priznanje je izjemna čast. Zahvaljujem pa se tudi svojim soigralcem, ki so mi vse to omogočili," je po prejetju nagrade, ki mu jo je poklonil predsednik Uefe Michel Platini, povedal 28-letni Iniesta, ki je s Španijo letos ubranil naslov evropskega prvaka. V prejšnji klubski sezoni pa je Iniesta z Barcelono izpadel "že" v polfinalu Lige prvakov proti Chelseaju, v prvenstvu pa je moral priznati premoč madridskemu Realu. Barcelona se je morala zadovoljiti z zmago v kraljevem pokalu.

Kaj je povedal žreb?

Ena zahtevnejših skupin v Ligi prvakov bo skupina D, v kateri so Real Madrid, Manchester City, Ajax in Borussia Dortmund. Zagrebški Dinamo, ki je v zadnjem kvalifikacijskem kolu pot v Ligo prvakov zaprl Mariboru, bo igral v skupini A s Portom, Dinamom iz Kijeva in Paris Saint Germainom. Finale bo 25. maja prihodnje leto na londonskem Wembleyju.

* Skupina A: Porto, Dinamo Kijev, PSG, Dinamo Zagreb.
* Skupina B: Arsenal, Schalke, Olympiacos, Montpellier.
* Skupina C: Milan, Zenit St. Peterburg, Anderlecht, Malaga.
* Skupina D: Real Madrid, Manchester City, Ajax, Borussia Dortmund.
* Skupina E: Chelsea, Šahtar Donjeck, Juventus, Nordsjaelland.
* Skupina F: Bayern München, Valencia, Lille, Bate Borisov.
* Skupina G: Barcelona, Benfica, Spartak Moskva, Celtic Glasgow.
* Skupina H: Manchester United, Braga, Galatasaray, Cluj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.