Šport > Nogomet
33 ogledov

Iniesta: ''Pepejevega videa ni videl nihče''

andres iniesta EPA
Potem ko se je pojavila novica, da je Barcelona pred dvema letoma na skrivaj snemala Pepeja, se je oglasil Andrés Iniesta. Španec je zatrdil, da takšnega posnetka ni videl nihče, medtem ko obstoja videa ni zanikal.

Španska radijska postaja Catalunya Radio je poročala, da naj bi Barcelona pred dvema letoma aktivno spremljala igro Pepeja, nogometaša Real Madrida, s pomočjo posebnih kamer pa naj bi Katalonci sestavili video grobosti, ki si jih na zelenici privošči 29-letni branilec.

andres iniesta | Avtor: EPA EPA
Andrés Iniesta je na tiskovni konferenci, kjer je spregovoril o številnih perečih temah, poudaril, da posnetka ni videl nihče, s tem pa je posredno potrdil obstoj spornega videa. ''Ne mi ne katerikoli drugi profesionalni nogometaš ni videl Pepejevega posnetka. Mnenje, ki ga imajo ljudje o njem, pa je povsem druga zgodba,'' je povedal nogometaš Barcelone, ki sebe vidi kot pripadnika Španije in Katalonije. ''Ko govorim o Kataloniji, ne gre za politiko, ampak za moje občutke. Zame je smiselno, da sem Španec in Katalonec, in tisti, ki tega ne razumejo, tudi nikoli ne bodo. Ponosen sem, da prihajam iz Fuentalbille. Prav tako pa prihajam iz Barcelone, in sicer zaradi preprostega dejstva: tukaj sem že 16 let. Tukaj živijo tudi moji starši in sestra. Vedno so lepo skrbeli zame in za mojo družino,'' je povedal Iniesta.

Barcelona se v zadnjem času sooča s težavami v obrambni vrsti, saj imajo kar nekaj poškodovanih nogometašev. ''Zdravniki so tisti, ki najbolje poznajo stanje nogometašev. Če Gerard Pique ne bo igral, bo to zato, ker ni pripravljen. Imeli smo nekaj smole, da se je na tem položaju poškodovalo več igralcev,'' je razkril Iniesta, ki je svojo poškodbo že uspel sanirati. ''Poškodba je pozabljena. Upam, da bodo za tekmo proti Coruñi pripravljeni tudi ostali,'' je povedal 28-letnik.

''Nemogoče je, da bi Messi igral slabo''

Lionel Messi je leta 2011 osvojil zlato žogo pred soigralcema Xavijem Hernándezo | Avtor: EPA EPA
''Mislim, da so Messija kritizirali zaradi slabih rezultatov Argentine, ne pa njegove slabe igre. Meni se zdi skoraj nemogoče, da bi Messi igral slabo, če upoštevamo, kako dober igralec je. Vesel sem zanj, da za Argentino igra bolje. Še vedno je številka ena,'' meni nogometaš Barcelone.

Iniesta je spregovoril tudi o madridskem Realu in njihovih možnostih, da v letošnji sezoni osvojijo špansko nogometno ligo. ''Do konca je še daleč, a na ligo ne bomo pozabili. Zadnjih nekaj El Clásicov je bilo takšnih kot vedno. Med nami je vse v redu, saj gre le za športno rivalstvo,'' dodaja Iniesta, ki letos praznuje deseto obletnico igranja za Barcelono. ''Spominjam se, da sem bil zelo nervozen, saj je bila moja prva tekma s prvo ekipo. Upam, da bom ostal v tem klubu, vendar nisem prepričan, če novih deset let, upam pa, da me čaka še veliko let,'' je zaključil Iniesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.