Šport > Nogomet
17 ogledov

Messi le še dva gola za Maradono

Lionel Messi Reuters
Argentina je na gostovanju v Čilu kvalifikacijsko tekmo za SP 2014 v Braziliji po zaslugi golov Lionela Messija in Gonzala Higuaína slavila zmago z 2:1. Kvalifikacije se nadaljujejo spomladi prihodnje leto, Gavči pa imajo zdaj na vrhu lestvice pred najbližjim konkurentom tri točke prednosti.

Najboljši nogometaš zadnjih let Lionel Messi je dosegel enega od dveh zadetkov Argentine proti Čilu v kvalifikacijah za SP 2014. Argentina je zmagala z 2:1, Messi pa je tako v dveh tekmah ali štirih dneh dosegel tri zadetke za svojo reprezentanco.

Napadalec FC Barcelone je mrežo gostiteljev načel v 27. minuti, tri minute pozneje je na 2:0 povišal Gonzalo Higuaín, končni rezultat pa je v sodnikovem podaljšku postavil Gutiérrez.

"Nekaj dobrih dni imamo za seboj. Šest točk proti tako močnim reprezentancam, kot sta Urugvaj in Čile, je lep dosežek," je dejal Messi, ki je v karieri za Argentino dosegel 31 zadetkov, dva manj kot legendarni Diego Armando Maradona, še vedno pa precej manj kot rekorder Gabriel Batistuta (54). Messi je samo letos v osmih tekmah za Argentino dosegel 12 zadetkov.

Argentina ima na lestvici južnoameriških kvalifikacij 20 točk, tri več kot Ekvador in štiri pred Kolumbijo. Na četrtem mestu, ki še vodi na SP, so z enakim številom točk Urugvaj, Čile in Venezuela.

Sinoči so bila v Južni Ameriki odigrana še tri srečanja kvalifikacij. Ekvador in Venezuela sta se razšla z neodločenim izidom 1:1, Paragvaj je premagal Peru z 1:0, Bolivija pa je bila boljša od Urugvaja s 4:1.

Kvalifikacije za SP v Braziliji se bodo podobno kot v Evropi nadaljevale marca prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.