Šport > Nogomet
70 ogledov

Iniesta ne popušča: novo sporočilo Pepeju

andres iniesta cesc fabregas EPA
Besedna vojna med nogometaši Real Madrida in Barcelone se nadaljuje. V središču pozornosti sta Pepe in Andrés Iniesta, ki si žogico preko medijev podajata vse od ligaškega El Clasica, kjer sta se nogometaša zapletla v prepir.

Začelo se je z opazko Pepeja, ki je nogometaše Barcelone obtožil, da na igrišču simulirajo. Iniesta je odgovoril, da so ga njegove besede prizadele in zatrdil, da se nihče v njihovi ekipi na zelenici ne poslužuje takšnih manevrov. Pepe ni ostal tiho in hudomušno pripomnil, da se užaljenega lahko počuti samo zato, ker resnica boli.

andres iniesta pepe | Avtor: EPA EPA
Žoga je tako ponovno pristala na strani Inieste, nogometaš Barcelone pa ni okleval z novim odgovorom. ''Ljudje lahko menijo, da je bil ali ni bil prekšrek za enajstmetrovko, vendar njemu ni bilo potrebno na takšen način ovreči pozive k najstrožji kazni. Ne pravim, da Pepe ne sme povedati svojega mnenja, vendar če gledate tekmo in analizirate Pepjeve poteze, njegova dejanja govorijo sama zase. S Pepejem je bilo že veliko incidentov, a drugih nogometašev nihče ni obtožil simuliranja,'' je povedal Iniesta, ki je v intervjuju zagovarjal Ikerja Casillasa, prav tako pa je pohvalil Victorja Valdésa.

Del Bosque: ''Vsi moji igralci stremijo k pošteni igri''

Del Bosque Italija Španija finale trening Kijev Euro 2012 | Avtor: EPA EPA
V prid Andrésa Inieste je spregovoril tudi španski selektor Vicente Del Bosque. ''V moji ekipi ne poznam nobenega igralca, ki bi bil teatralen. Ne bom komentiral izjav, ki so se pojavile v zadnjih dneh, a vsi moji igralci stremijo k pošteni igri. V tem trenutku razmišljamo samo o tekmi z Belorusijo, ki je za nas bistvenega pomena,'' je povedal Del Bosque, ki svojih varovancev ni želel proglasiti za najboljšo ekipo vseh časov. ''To je eno mnenje, vendar je težko vedeti. Počaščeni smo, da ljudje tako govorijo o nas, vendar je težko primerjati ekipe iz različnih časovnih obdobij,'' je modro zaključil Španec.

Bodo Španci ostali brez prenosa tekme?

Obstaja možnost, da bodo ljubitelji okroglega usnja v Španiji v petek zvečer ostali brez televizijskega prenosa kvalifikacijske tekme iz Minska med Belorusijo in Španijo. Težava je vsota, ki jo zahteva podjetje, ki je od beloruske nogometne zveze odkupilo pravice za prenos kvalifikacijskih tekem.

Prenos tekme aktualnih svetovnih in evropskih prvakov je že nekaj dni osrednja tema španskih športnih medijev. Po njihovem poročanju je položaj prišel tako daleč, da obstaja realna možnost, da bodo tekmo prenašale le radijske postaje. Podjetje Sport Five, ki je pravice za prenos tekem kupilo za milijon dolarjev, je trem španskim postajam poslalo ponudbo v višini treh milijonov evrov. Ker se nobena televizija ni odzvala, jo je znižal na milijon in pol, nato na 1,1 milijona, danes pa se bojda pogaja že pod milijonom evrov. Kot je za španske medije izjavil direktor za šport pri Mediasetu J.J. Santos, ki še nadaljuje pogajanja s Sport Five, je "nerazumno, da televizija plača ceno izpred treh let, ko pa je oglaševanje v tem času nazadovalo za 60 odstotkov."

Komentarjev 2
  • Osmi 08:57 13.oktober 2012.

    Pepe je kar prau povedal! Nekateri Barcini igralci so pravi simulanti! Za potrditev moje trditve prilagam tudi povezavo do videa: http://www.youtube.com/watch?v=lhoBrOvs0DE

  • McClain 22:41 11.oktober 2012.

    pepe pri vseh svojih svinjarijah izpade totalno neverodostojen in cudi me, da ga sploh povzemate. To je tako kot ce bi Jankovic predaval o postenem poslovanju firm na slovenskem, recimo