Šport > Nogomet
64 ogledov

Inter brez elite, Palermo preskočil Carpi

Miroslav Klose Samir Handanović Lazio Inter EPA
V nedeljskem sporedu italijanskega prvenstva je Inter s porazom pri Laziu Ligi prvakov dokončno pomahal v slovo. Zelo zanimivo je bilo v bitki za obstanek.

Inter je imel že pred gostovanjem pri Laziu zelo malo možnosti za preboj na tretje mesto, ki vodi v kvalifikacije za Ligo prvakov. Po porazu v Rimu (2:0) tudi teoretičnih možnosti nima več, drugo oziroma tretje mesto bo pripadlo Napoliju oziroma Romi.

Na Olimpicu je Lazio povedel že v osmi minuti, ko je sam pred Samirja Handanovića prišel Miroslav Klose in prefinjeno zadel.

Inter je imel rahlo terensko premoč, a vse do sredine drugega polčasa ni bil kaj prida nevaren. Nekajkrat je vendarle zapretil prek Maura Icardija in Ivana Perišića, toda v 83. minuti je bila tekma odločena. Jeison Murillo je v kazenskem prostoru podrl Keitaja Baldéja (ob tem je Kolumbijec prejel drugi rumeni karton), iz sledeče enajstmetrovke je bil natančen Antonio Candreva, ki je postavil končni izid.

Anđelković in Struna ali Belec?

Novi-stari prvak Juventus je navijače razveselil z zmago proti Carpiju (2:0), moštvo Vida Belca je dve koli pred koncem tako spet padlo v cono izpada. Carpi ima 35 točk, tako kot Palermo, ki se nahaja na odrešilnem 17. mestu. Siciljanci so doma premagali Sampdorio (2:0), Siniša Anđelković je odigral vso tekmo, Aljaž Struna pa je sedel na klopi Palerma. 

Verona je s porazom pri Sassuolu (1:0) tudi teoretično izpadla, podobno pa se obeta Frosinoneju, ki je po remiju pri AC Milanu (3:3) pri 31 točkah. Frosinone je imel veliko priložnost, da na San Siru vzame pomembne tri točke: ob polčasu je vodil z 0:2, pa nato z 1:3, gol za 3:3 pa prejel v sodnikovem dodatku drugega dela. Bologna je praktično že ostala v ligi z remijem pri Empoliju (0:0).

Že v soboto je Fiorentina Josipa Iličića remizirala na gostovanju pri Chievu Boštjana Cesarja in Valterja Birse (0:0).

V ponedeljek bo Atalanta Jasmina Kurtića gostovala pri Napoliju, Genoa Tima Matavža pa bo gostila Romo. Rimljani in Neapeljčani se borijo za drugo mesto, trenutno imajo slednji dve točki več. 

Serie A, 36. kolo:

Lazio - Inter 2:0 (1:0)
Klose 8., Candreva 84./11m
RK: Murillo (Inter) 83.

Juventus - Carpi 2:0 (1:0)
Hernanes 42., Zaza 80.

AC Milan - Frosinone 3:3 (0:2)
Bacca 50., Antonelli 74., Ménez 92.; Paganini 2., Kragl 44., Dionisi 55.

Empoli - Bologna 0:0 (0:0)

Palermo - Sampdoria 2:0 (1:0)
Vázquez 19., Krstičić 85.

Sassuolo - Verona 1:0 (0:0)
Pellegrini 58.

Chievo - Fiorentina 0:0 (0:0)

Udinese - Torino 1:5 (0:2)
Felipe 48.; Jansson 12., Acquah 45., Martínez 50., 83., Belotti 56.

Ponedeljek:
Genoa - AS Roma
Napoli - Atalanta

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.