Šport > Nogomet
25 ogledov

Inter s 140-milijonsko izgubo

Alex Samir Handanović Milan Inter Serie A EPA
Italijanski nogometni prvoligaši so v sezoni 2014/15 skupaj zabeležili 365 milijonov evrov izgube, je poročala italijanska Gazzetta dello Sport.

Finančno stanje 20 elitnih nogometnih klubov na Apeninskem polotoku se je v primerjavi s sezono prej močno poslabšalo, saj so takrat dosegli 240 milijonov izgube. Največ izgube so zabeležili Inter  (140 milijonov evrov), AC Milan (91 milijonov evrov) in AS Roma (41 milijonov evrov). Med klubi niso upoštevali Parme, ki je še pred koncem sezone bankrotirala.

Le sedem klubov je zabeležilo dobiček, pa še ta je bil skromen. Torino je prijavil 10,6 milijonov evrov, Juventus 2,3 milijona in Lazio 5,8 milijona evrov.

Gazzetta je še poročala, da bi se v prihodnjih sezonah te številke lahko izboljšale, saj so serie A za obdobje 205-2018 obeta 20 odstotkov večji prihodek od televizij. V sezoni 2018/19 pa bo na Apeninskem polotoku v veljavo stopilo novo finančno pravilo, podobno finančnemu fair-playu Evropske nogometne zveze. Če bodo klubi kršili pravila, jih lahko doleti prepoved podpisovanja pogodb z igralci in celo izključitev iz lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.