Šport > Nogomet
24 ogledov

Inter si že januarja želi Iličića!

josip iličić lazio palermo EPA
Šef milanskega Interja Massimo Moratti se lahko ob katastrofalnem začetku sezone le drži za glavo in že napoveduje nove okrepitve. Prav na vrhu želja v zimskem prestopnem roku je slovenski reprezentant Josip Iličić, katerega cena je postavljena med 15 in 20 milijonov evrov.

Evropski nogometni prvak izpred dveh sezon Inter je kljub velikim apetitom in prihodu novega trenerja Claudia Ranierija katastrofalno začel sezono v italijanskem prvenstvu. Po petih kolih je zbral le pet točk in le eno zmago, kar slavni klub uvršča šele na 16. mesto v Serie A.

Velika želja je Iličić

Nič čudnega, da prvi mož kluba Massimo Moratti besni in že gleda, koga vse bo pripeljal v klub v zimskem prestopnem roku. Italijanski mediji najbolj naglas omenjajo prihod vezista Udineseja Mauricia Islo, še bolj pa slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, ki je velika osebna želja predsednika Interja. Prestop je kot vedno povezan z denarjem, saj je Iličić eden od ljubljencev predsednika Palerma Maurizia Zamparinija, ki je znan kot trdi pogajalec, ko gre za denarne odškodnine. Spletna stran Mediaset.it tako piše, da bodo morali črno-modri za Iličića odšteti med 15 in 20 milijoni evrov, če ga bodo želeli obleči v svoj dres. Glede na situacijo, v kateri se je znašel Inter, po pisanju italijanskih medijev obstaja verjetnost, da se prestop tudi zgodi. Dodaten razlog za to je vloga Iličića v Palermu, ki ni več tako izrazita, kot v lanski sezoni, ko se je kot meteor izstrelil med najbolj vroča imena v Serie A.

Zima bo kot kaže za Iličića in Inter, ki si želi igralca, ki zna sam odločiti tekmo in tak naj bi bil prav nekdanji igralec Interblocka in Maribora, zelo vroča.

Komentarjev 1
  • 1111 16:18 09.oktober 2011.

    ...nogometaši zalužijo, bistveno preveč....nogomet ni več šport, ampka biznis...