Šport > Nogomet
15 ogledov

Irci šokirali: Keane bo pomočnik selektorja

roy keane EPA
Irska nogometna zveza je sporočila, da bo mesto selektorja prevzel Martin O'Neill, njegov pomočnik pa bo nekdanji dolgoletni član Manchester Uniteda Roy Keane.

Severnoirski nogometni strokovnjak Martin O'Neill bo novi selektor Irske. Njegov pomočnik bo nekdanji irski reprezentant Roy Keane, poročajo irski mediji in dodajajo, da bo uradna predstavitev novega strokovnega vodstva najverjetneje že v soboto.

 Kot pravijo pri irski nogometni zvezi, so pogovori z omenjenima strokovnjakoma v zaključni fazi. Če je bil O'Neill ves čas glavni kandidat za naslednika Giovannija Trapattonija (začasno je reprezentanco nato vodil Noel King), ki je odstopil septembra, potem ko Irska ni imela več možnosti za preboj na svetovno prvenstvo 2014, pa je bolj presenetljivo ime pomočnika.

Turbulentna preteklost

Keane je imel namreč v preteklosti precej buren odnos z irsko zvezo, ostro je kritiziral izvršnega direktorja zveze Johna Delaneyja, leta 2002 pa je še pred prvo tekmo svetovnega prvenstva zapustil reprezentanco, ko se je sprl s takratnim selektorjem Mickom McCarthyjem.

"Takšen Roy Keane, kot sem ga srečal prejšnji teden, je pustil izjemno pozitiven vtis. Prosim boga, da bo to imenovanje irski nogomet spet poneslo k uspehom," je za irske medije izjavil Delaney.

"Vse, kar sva si z Royem izrekla v preteklosti, je zdaj nepomembno. Prejšnji teden sva se srečala dvakrat in govorila zgolj o prihodnosti. Preteklost je preteklost. O njej sva govorila vsega pol minute. Vsi pogovori so bili usmerjeni v prihodnost. Pogovarjala sva se o tem, kako bi lahko dve legendi irskega nogometa dobro delali za prihodnost in korist našega nogometa," je dodal Delaney.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.