Šport > Nogomet
319 ogledov

Italijanski velikan na tekmi opravil preveliko število menjav ter izpadel

AS Roma Profimedia
Cela Italija se smeji strokovnemu štabu Rome in njihovi amaterski potezi.

Nogometaši Rome so na neslaven in precej komičen način zaključili letošnje tekmovanje Italijanskega pokala.

Rimski velikan je sicer tako ali tako izgubil po podaljšku proti Spezii s 4:2, a je bila tekma na koncu registrirana celo z rezultatom 3:0 v korist gostov iz Ligurije, saj je Roma tekom tekme prekršila nogometna pravila ter izvedla kar šest menjav!

FIFA je sicer v času pandemije koronavirusa dovolila, da se pod okriljem vseh tekmovanj uvede možnost petih menjav med rednim delom tekme ter morebitne šeste v primeru podaljškov, a se mora nato vsaka državna nogometna zveza sama odločiti, v katerih tekmovanjih bo dovolila to možnost. Kot so spoznali v taboru Volkulje, Italijanskega pokala ni na tem spisku.

AS Roma | Avtor: Profimedia Profimedia

Roma je sicer bila v podaljšku kaznovana s kar dvema rdečima kartonoma, saj sta bila izključena najprej Gianluca Mancini in nato še prvi vratar ekipe Pau Lopez. Domači trener Paulo Fonseca, ki je do takrat opravil že štiri menjave, je nato hitro odreagiral ter v igro poslal kar dva nova nogometaša, branilca Ibaneza ter vratarja Daniela Fuzata.

Spezia je do konca tekme zadela še dvakrat ter si tako zagotovila napredovanje, do katerega pa bi prišlo v vsakem primeru, saj si je Roma privoščila resnično veliko blamažo z osnovnim nepoznavanjem pravil.

Zanimivo je, da je šlo že za drugo tekmo v tej sezoni, katero je Roma izgubila za zeleno mizo. Tekma z Verono je bila namreč registrirana s 3:0 v korist nasprotnika, saj je Roma v obvezno kvoto igralcev mlajših od 23 let za tekmo prijavila Amadoua Diawaraja, kljub temu da jih je slednji pred nekaj dnevi dopolnil 24.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice