Šport > Nogomet
783 ogledov

Iz madridskega Reala k Atleticu

Preselil se je na drugi konec prestolnice.

Real Madrid je igralca sredine igrišča Marcosa Llorenteja prodal mestnemu tekmecu Atleticu, sta madridski ekipi potrdili na uradnih spletnih straneh oziroma na družbenih medijih. Atleti bodo za 24-letnega Španca Realu plačali 40 milijonov evrov, poročajo mediji s Pirenejskega polotoka. 

Llorente v zadnjih dveh sezonah ni zbral kakšne posebne ligaške minutaže, pred tem je sicer bil eno sezono 2016/17 na posodi pri Alavesu. Za Real je v treh sezonah odigral le 22 tekem.

Kljub maloštevilnim nastopom so številni privrženci Reala transfer pospremili z osuplostjo in kritikami, da so izpustili iz rok talentiranega vezista. Strateg belega baleta Zinedine Zidane je Llorenteja sicer obvestil, da ne računa nanj v naslednji sezoni, s čimer se je tudi odprla možnost za zamenjavo kluba.

Llorente bo po opravljenem zdravniškem pregledu podpisal petletno pogodbo z Atleticom in bo postal prvi nogometaš po letu 2006 in Juradu, ki se bo iz Reala preselil k mestnemu tekmecu. V vrstah Atletica bo Llorente zapolnil vrzel, ki jo bo v klubu pustil Rodri, ki kariere ne želi nadaljevati pri Atleticu. Manchester City je sicer že izrazil svojo namero, da plača 70 milijonov evrov vredno odkupno klavzulo za 22-letnega Rodriga Hernandeza.

Marcos Llorente je bil že od leta 2008 član Reala, najprej mlajših selekcij, nato se je preselil v B ekipo, leta 2015 pa v člansko ekipo kraljevega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice