Šport > Nogomet
413 ogledov

Iz Prištine s polnim plenom, Oblak ostal nepremagan

Haris Vučkić Sandi Lovrič Kosovo Slovenija Liga narodov Epa
Izbranci Matjaža Keka so dosegli drugo zaporedno zmago v Ligi narodov.

V Prištini je Slovenija ugnala Kosovo (0:1) in ima po treh tekmah sedem točk. Toliko jih ima tudi Grčija, ta je na drugi tekmi skupine C3 tokrat doma ugnala Moldavijo (2:0). 

Edini gol za Slovenijo, ki v skupini še ni prejela zadetka, je v 22. minuti zabil Haris Vučkić po podaji Sandija Lovriča.

Naslednja preizkušnja Slovence čaka v sredo, ko bodo gostovali v Moldaviji. Kek v Moldaviji ne bo mogel računati na desnega bočnega branilca Petra Stojanovića zaradi kartonov, bržčas ga bo zamenjal Nejc Skubic.

Slovenija je na Kosovo, ki je bilo pred tem petkrat poraženo na zadnjih šestih tekmah, potovala s popotnico petih tekem brez poraza v Ligi narodov, od tega je imela v tem obdobju štiri neodločene izide.

Selektor Kek je tokrat v vratih, obrambi in zvezni vrsti v začetno enajsterico uvrstil pričakovane igralce, ob odsotnosti Andraža Šporarja, pa tudi Tima Matavža, Roberta Berića in Josipa Iličića, pa je ob Harisu Vučkiću mesto v napadu zavzel Sandi Lovrič.

Španija, Liga narodov Liga narodov Šport Španci ostajajo na vrhu, prva zmaga Nemcev

Slovenci, ki so bili na tekmi favoriti proti domačinom, ti so tako kot Slovenci pogrešali nekaj svojih najboljših mož, so od začetka prevzeli pobudo in v sedmi minuti je prvič nevarneje zagrozil Lovrič, ko je žogo poslal dober meter mimo gola. V 18. minuti je s strelom poskusil tudi Benjamin Verbič z roba kazenskega prostora, a je bil tudi on nenatančen. Štiri minute pozneje pa je Slovenija povedla.

Lovrić je žogo povlekel in podal skozi kosovsko obrambo do vtekajočega Vučkića, ki je prišel v kazenski prostor in malce z leve strani z diagonalnim strelom premagal domačega vratarja.

Haris Vučkić Kosovo Slovenija Liga narodov | Avtor: Epa Epa

Pozneje so pobudo prevzeli domačini, v 33. in 35. minuti je dvakrat streljal Arber Zeneli, v 42. sta poskusila Leart Paqarada in Bersant Celina, slednji pa nato še enkrat v 43. minuti, ko se je izkazal Jan Oblak.

V uvodu drugega polčasa si ekipi nista priigrali kake omembe vredne priložnosti, so bili pa več pri žogi domači nogometaši, ki so iskali proti skozi slovensko obrambo, a je ta vselej pravočasno reagirala in preprečevala zaključne strele.

V 75. minuti je Kek iz igre povlekel Verbiča in v igro poslal Skubica, tako da se je Stojanović pomaknil na krilni položaj. Tudi v nadaljevanju ni bilo posebnih priložnosti, tik pred koncem je sicer poskusil še Damjan Bohar, a ni povzročil težav domačemu vratarju.

Italija U21 Slovenija U21 Odpoved Šport Covid-19 se je razširil med mladimi Slovenci

Liga narodov (skupina C3), 3. kolo:

Kosovo - Slovenija 0:1 (0:1)
Vučkić 22.

Grčija - Moldavija 2:0 (1:0)
Bakasetas 45./11m, Mantalos 51.
RK: Posmac (Moldavija) 45.

LESTVICA:
1. Grčija 7
2. Slovenija 7
3. Kosovo 1
4. Moldavija 1

Komentarjev 1
  • Korona0 07:47 12.oktober 2020.

    Bravo! Mater ste dobri. Takšno levo Kosovo bi morali v šali nabiti vsaj z dvomestnim številom. Vi pol čefurji, na nivoju nekdanje slovenske lige (to je nekoč, v času močne YU lige in dokaj močne 2. YU lige, bila tretjerazredna ...prikaži več regionalna slovenska liga). In vsi ste nekje v tujini, pa še za domačo SLO 3. ligo niste! Pijani Kek, ti pa spokaj...

Sorodne novice