Šport > Nogomet
4495 ogledov

Iz Reala direktno v Barcelono, to se ni zgodilo že 26 let

Marco Asensio Epa Marco Asensio je bil glavni arhitekt španske dominacije nad Hrvaško.
Občasni španski reprezentant naj bi bil pred korakom, ki mu ga bo zamerila večina navijačev madridskega Reala.

Šestindvajsetletni Marco Asensio naj bi se iz madridskega Reala preselil k Barceloni. To novico, govorice se pojavljajo sicer že nekaj časa, so objavili pri Radiu Catalunya. Ta je objavil tudi že nekatere podrobnosti dogovora, nogometaš se bo na obalo Sredozemskega morja preselil brez odškodnine.

Asensiu bo po tej sezoninamreč potekla pogodba z Realom, od novega leta pa se bo tako lahko tudi uradno začel pogajati z zainteresiranimi klubi. A po informacijah omenjenega radia bo že 1. januarja podpisal predpogodbo z Barcelono, za Katalonce pa bo nato nastopal od začetka sezone 2023/24.

V tem mesecu je nogometaš že omenil, da je slišal za interes Barcelone in da je to nekaj povsem normalnega v svetu nogometa. Vprašanju, če je pripravljen zaigrati za katalonski klub, se je Asensio najprej skušal izogniti, nato pa je le spregovoril nekaj besed, ki pa niso naletele na posluh pri navijačih Reala. "Poglejte, nikoli nisem razmišljal o prihodnosti pri Barceloni, nisem razmišljal o tem, kako bi to izgledalo... Ne vem! Trenutno ne morem odgovoriti na to vprašanje," je odvrnil Asensio. 

barcelona logo zaščitni znak Nakup Šport Ni odigral niti minute, a Barça zanj pripravlja 32 milijonov

Ta za Real nastopa od leta 2015, ko je prišel iz Mallorce, na 239 tekmah je zbral 50 zadetkov. Če bo do njegovega prestopa res prišlo, bo to prva neposredna selitev iz Reala v Barcelono po letu 1996, ko se je za enako potezo odločil Luis Enrique.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice