Šport > Nogomet
2076 ogledov

Izgubili 37:0 zaradi strahu pred koronavirusom

SG Ripdorf/Molzen - SV Holdensted korona strah tekma PrtSc
V Nemčiji se je odvila zelo nenavadna nogometna tekma.

Pred nekaj dnevi sta se v okviru tretje okrožne lige v Uelznu, okrog 50 kilometrov južno od Hamburga, pomerila druga ekipa SV Holdenstedta in druga ekipa SG Ripdorf/Molzna. Gre za amaterski zasedbi s Spodnjega Saškega, srečanje pa se je končalo z rezultatom 37:0!

Izid je seveda pritegnil pozornost javnosti in lokalni mediji so razkrili podrobnosti bizarne tekme. Poraženci so odšli domov s polno mrežo, ker so se izogibali stika z nasprotniki. In to zaradi covida-19.

Igralci Holdenstedta so namreč imeli stik z osebo, ki je v preteklosti prebolela novi koronavirus. SG Ripdorf/Molzen je zaradi tega zahteval testiranje tekmecev in njihovi prošnji so ugodili. Potem, ko nihče od članov Holdenstedta ni bili pozitiven na testu, pa so gostje kljub temu zahtevali odložitev tekme. Vodstvo tekmovanja tej zahtevi ni ugodilo.

Jelko Kacin Kup novih ukrepov Slovenija Povsem nova pravila glede mask

Da bi se izognili finančnim sankcijam in odvzemu točk zaradi izostanka s tekme, so člani SG Ripdorf/Molzna pripotovali na obračun, a ga odigrali na že omenjeni način. Visok poraz je bil neizogiben.

"Ni bilo pravih razlogov za odpoved tekme. Nihče od naših igralcev ni bil v stiku z aktivno okuženo osebo in testov nam sploh ne bi bilo treba delati. A smo jih naredili in niti eden ni bil pozitiven," je po tekmi dejal trener Holdenstedta Florian Schierwater.

"Nekateri igralci niso želeli kontakta. Trenerji so razmeli njihovo željo. Vsem je v interesu, da omejimo širjenje okužb. Na tekmo smo pripotovali, ker bi sankcije otežile finančno stanje v klubu," je pojasnil predstavnik SG Ripdorf/Molzna Patrik Ristov.

Josip Iličić Atalanta Kopica nejasnosti Šport Kaj se dogaja z Iličićem? Soigralec prekinil molk

Delček nenavadnega srečanja si lahko ogledate na spodaj priloženem posnetku.

Komentarjev 1
  • Avatar ovca
    ovca 08:20 18.september 2020.

    hahahahahahahahahaha res je, corona vpliva tudi na možgane, še en dokaz....

Sorodne novice