Šport > Nogomet
2486 ogledov

Izpoved ene največjih zvezd: "PSG je naredil vse, da se počutim kot lopov!"

Kylian Mbappe Profimedia
Veliki nogometni zvezdnik je prvič odprto spregovoril o svoji želji, da zapusti PSG.

Nobena skrivnost ni, da si nogometni superzvezdnik Kylian Mbappe želi okrepiti madridski Real. Po letošnji sezoni mu poteče pogodba s PSG-om in izjemni francoski napadalec bo imel proste roke pri izbiri nove ekipe.

Mbappe si je sicer želel prestopiti k Realu že to poletje, ko bi pri PSG-u še lahko zanj zaslužili lepe novce, a so se odločili, da raje izjemnega napadalca zadržijo še za poslednjo sezono, pri vsem tem pa so preko medijev vso krivdo želeli preložiti na svojega igralca, kako jih je poleti kar naenkrat presenetil s svojo odločitvijo, da ne misli podaljšati pogodbe ter kako je s tem želel izsiliti predčasen odhod iz kluba.

Mbappe, ki je ves čas molčal in se ni želel pojavljati v medijih, pa se je odločil, da prvič razkrije celotno resnico o svoji želji po prestopu ter kako je o tem že dosti prej obvestil vodstvo kluba.

Kylian Mbappe | Avtor: Profimedia Profimedia

"Želel sem klub zapustiti že to poletje, saj sem vedel, da ne bom podaljšal pogodbe, obenem pa sem smatral, da lahko klub tako na meni še lepo zasluži ter pripelje kvalitetno zamenjavo. Ni mi všeč, kako so govorili, da sem zahteval odhod komaj konec avgusta, naredili so vse, da se počutim kot lopov," se je za Radio Monte Carlo izpovedal Mbappe.

PSG je sicer Mbappeja v svojo sredino zvabil leta 2017 za približno 180 milijonov dolarjev, mladi nogometaš pa je s francoskim velikanom podpisal petletno pogodbo, po kateri bo s 1. julijem 2022 postal prost igralec, če seveda pred tem ne podaljša svoje pogodbe.

"PSG je klub ki mi je dal ogromno. Ves čas tu sem bil srečen, prav vsako izmed prejšnjih štirih let. Toda svoj odhod sem najavil pravočasno, tako da se je imel klub čas pripraviti. Ljudje govorijo, da sem odbil šest ali sedem ponudb za podaljšanje, toda to ni res. Ko sem jim povedal, da želim oditi, je bila stvar zaključena. Bil sem pošten in klub obvestil dovolj zgodaj," je pojasnil Mbappe, katerega najbolj boli, da ga klub želi prikazati v slabi luči, kot da želi izsiliti izhod iz kluba.

Kylian Mbappe | Avtor: Profimedia Profimedia

Glede na zadnje izjave je tako že skoraj povsem jasno, da gre za konec določene ere ter da je pred Mbappejem poslednja sezona v francoski prestolnici. PSG tako na svojem velikem zvezdniku ne bo zaslužil niti centa, a je slednji njegovo investicijo vseeno dobro poplačal, saj je za Parižane dosegel kar 136 zadetkov na 182 tekmah ter bil ključen člen pri osvojitvi treh državnih naslovov, treh pokalov, dveh ligaških pokalov ter dveh superpokalov.

A še vedno mu ni uspelo s PSG-om osvojiti svetega grala evropskega nogometa, Lige prvakov. Morda pa se lahko od svojega kluba po petih letih poslovi prav s to bajeslovno lovoriko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.