Šport > Nogomet
1884 ogledov

"Izvedel sem po kosilu, gre za veliko odgovornost"

Matevž Vidovšek NK Olimpija/Facebook
Matevž Vidovšek je prvič zaigral za slovensko izbrano vrsto.

Slovenska nogometna reprezentanca je v 4. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo prišla do točke proti Danski, dvoboj na stadionu Stožice se je končal z rezultatom 1:1. Svoj delež k točki, ki četo Matjaža Keka ohranja v igri ža Euro 2024, je prispeval tudi vratar Olimpije Matevž Vidovšek, ki je ob odsotnosti poškodovanega Jana Oblaka dočakal svoj debi v izbrani vrsti.

V izjemno izenačeni skupini F sta Finska in Kazahstan zbrala po 9 točk, Danska in Slovenija 7, Severna Irska 3, San Marino pa je še brez točk.

"Debi na mojih Stožicah je bil res nekaj lepega," je uvodoma po tekmi dejal Vidovšek in dodal: "Mislim, da je bil na koncu rezultat realen. Na to točko je treba gledati pozitivno. Skupina se bo odločala ob koncu kvalifikacij, pred nami je še kar nekaj tekem, potrebno bo še marsikaj pokazati. Danes smo nakazali, kako Slovenija mora izgledati. Biti mora agresivna, odločna tudi proti reprezentanci, ki je po imenih nekoliko boljša."

"Mislim, da smo imeli reči kar pod kontrolo, vsi smo dali vse od sebe, pokazali smo, kaj zmoremo," je še menil 23-letni čuvaj mreže, ki je novico, da bo stopil med vratnici, izvedel na dan tekme.

"Izvedel sem po kosilu. Malce sem sicer sklepal že po včerajšnjem treningu. Bil sem pozitivno nervozen. Je kar velika odgovornost stopiti na gol slovenske reprezentance. Je neko dodatno breme, ampak za pozitivno. Lepo," je dejal Vidovšek.

Na tekmi se je izkazal predvsem ob strelu, ki je letel pod njegovo prečko, žogo je odbil v kot. "Na nikogar se nisem posebej pripravljal. Priprava je bila klasična, takšna kot je v klubu. Čisto normalno."

Je pa vseeno nekoliko drugače, ko v zaključku dvoboja k žogi pristopi Christian Eriksen, ki slovi po natančnosti pri poizkusih s prostih strelov. "Ja, je drugače kot v naši ligi. Ampak ... Poskušal sem ostati osredotočen, sproščen in pokazati to, kaj znam."

Matevž Vidovšek | Avtor: Profimedia Profimedia

Reprezentanco je sicer nenadoma zapustil njegov tekmec za mesto vratarja Aljaž Ivačič, ki se je odločil za vrnitev k Portlandu v ligi MLS. "Ne bi o tem. To morate vprašati njega, ni moja stvar, da bi govoril o tem," je dejal Vidovšek.

Ta je bil eden od treh nogometašev iz slovenske lige, ki so začeli tekmo proti Danski. Trojici, ob Vidovšku še Timiju Maxu Elšniku (Olimpija) in Žanu Karničniku (Celje), se je kasneje kot rezervist pridružil še Žan Vipotnik (Maribor). Toliko nogometašev iz najmočnejšega slovenskega tekmovanja že dolgo ni skupaj zaigralo v slovenski izbrani vrsti. "Zasluženo, selektor se je pač tako odločil. Mislim, da smo vsi opravili dobro delo. To je to. Vesel sem tudi za Timija, da sva lahko nastopila skupaj. Z njim sva v dobrih odnosih tudi zunaj kluba, zunaj igrišč. Ko sem prišel k Olimpiji, mi je pomagal, enako je zdaj tudi v reprezentanci."

Pravega počitka Vidovšek po reprezentančni akciji ne bo imel: "Dan, dva, nato pa sledijo priprave z Olimpijo."

V zadnjem času je sicer precej govora o njegovem odhodu iz kluba. "Po resnici povedano se s tem ne obremenjujem preveč. Ko bo prišla prava ponudba, oziroma, če bo prišla, bomo sedli in se pogovorili. Trenutno sem stoodstotno še pri Olimpiji, sem popolnoma osredotočen na njo. Nekaj ponudb je bilo, kaj konkretno pa niti ne vem." 

 dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.