Šport > Nogomet
618 ogledov

Japonci po divjem slavju navdušili nogometno javnost

Epa
Japonski navijači so postavili zgled vsem drugim.

Podporniki japonske nogometne reprezentance so na svetovno prvenstvo v Rusiji s seboj prinesli tudi svoje lepe manire.

Le nekaj minut po tem, ko so se divje veselili zmage nad reprezentanco Kolumbije (2:1), so številni nogometni navdušenci iz dežele vzhajajočega sonca izvlekli plastične vrečke in pričeli s čiščenjem stadiona Mordovia Arena v Saransku.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Nemalokrat se zgodi, da so tribune nogometnega stadiona po tekmi polne ostankov hrane, plastičnih kozarčkov, prtičkov in drugih smeti, povsem drugače pa je, kadar se na stadionu mudijo japonski navijači.

"To je moj najljubši trenutek svetovnega prvenstva doslej. Japonski navijači pobirajo smeti po zmagi nad Kolumbijo. Tekma, ki nas uči življenskih lekcij," je zapisal uporabnik Twitterja Christopher McKaig.

 | Avtor: Epa Epa

Japonski navijači so vreče za smeti prinesli s seboj in s svojim početjem prijetno presenetili tako organizatorje kot javnost.

"Ne gre le za nogometno kulturo, temveč je to del japonske kulture. Pogosto slišimo, da je nogomet odraz kulture. V japonski družbi je čistoča zelo pomembna in enako velja tudi za športne prireditve," je za BBC pojasnil novinar Scott McIntyire, zadolžen za pokrivanje nogometa na Japonskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice