Šport > Nogomet
27 ogledov

Jezni Kek zapustil konferenco: "Nismo podružnica!"

matja kek rijeka hajduk Ivana Ivanovic/PIXSELL
Matjaž Kek je po tekmi njegove Rijeke proti Hajduku v Splitu na svoj način pokazal nestrinjanje s provokacijami, ki so iz Dalmacije prihajale v smeri Kvarnerja v tednu pred jadranskim derbijem.

V nedeljo je bil na splitskem Poljudu na sporedu jadranski derbi med domačim Hajdukom in Rijeko, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek. Srečanje pred skoraj 20.000 gledalci se je končalo z remijem (1:1) in tako imata obe ekipi po dveh kolih štiri točke in za vodilnim zagrebškim Dinamom zaostajata za dve.

Tekma je bila predvsem v prvem polčasu zelo solidna, po prvih 45 minutah pa so "bili" z golom Antona Maglice vodili z minimalnim izidom. V drugem delu je bila Rijeka bolj konkretna, tudi Kek pa se je izkazal s pravim "nosom" za menjave. Izenačenje na 1:1 je bilo namreč plod akcije dveh rezervistov. Antonio Čulina je v 78. minuti podal, Zoran Kvrzić pa je z glavo premagal domačega vratarja Lovreta Kalinića. Strelec je na zdelano zelenico splitskega stadiona stopil le dve minuti pred tem.

Spori okrog Lokomotive in Volpijevih milijonov

Na Reko so v zadnjem letu prišli kar štirje nogometaši, ki jih imajo za "dinamovce". Tako so Kekovo četo okrepili Mehmed Alispahić, Nikola Pokrivač, Ivan Tomečak, in Ivan Krstanović. Navijači Hajduka, ki šefu Dinama Zdravku Mamiću že tako očitajo monopol nad krovno nogometno organizacijo in sodniki, so bogatega Zagrebčana sedaj obtožili še, da si ustvarja novo podružnico na Reki. 

Na Hrvaškem se namreč že nekaj časa krešejo iskre okrog NK Lokomotiva Zagreb, ki je praktično druga ekipa Dinama, ob tem pa tako močna, da je lani končala na drugem mestu državnega prvenstva. Ker Splitčani v Kekovi Rijeki, ki je močno podprta z milijoni italijanskega poslovneža Gabriela Volpija, vidijo novo "podružnico" Dinama, so v tednu pred srečanjem v smeri Kantride usmerili veliko očitkov in žaljivk na to temo. Kek je seveda reagiral na blatenje njegove ekipe in je svoje nestrinjanje s takšnimi očitki pokazal na novinarski konferenci po tekmi.  

rijeka | Avtor: Ivana Ivanovic/PIXSELL Ivana Ivanovic/PIXSELL
"Mi nismo nikogaršnja podružnica!"

"Rezultat je na koncu realen. Mi smo dobili gol iz napake in prek situacije, na katero smo se najbolj pripravljali. Na koncu moramo z rezultatom biti zadovoljni vsi akterji. Na igrišču je bilo vse korektno in to me veseli. Čez štiri dni je nova tekma, tempo je strahovit in Hajduku želim uspeh v četrtek," je sprva o poteku tekme povedal Kek, sicer nekoč navijač ponosa Dalmacije.

"Usmerjenih je bilo veliko strupenih puščič s strani Hajduka proti moji ekipi. Treba je spoštovati nasprotnika in najprej pomesti pred svojim pragom. Rijeka je ponosna, krvavo delamo, kot vsi ostali in bodite prepričani, da mi imamo svoj ponos in tako bo tudi ostalo. Nismo nikogaršnja podružnica! Nismo mi krivi, če smo dobili priložnost, ki so jo nekateri drugi imeli in jo sami zapravili," je glede vseh provokacij še dodal Kek in odšel z novinarske konference, brez da bi mu lahko še kdo od hrvaških novinarskih kolegov postavil kakšno vprašanje.

Rijeka že naprej, Hajduk bo trepetal

Rijeka je v zadnjem letu z Volpijevimi sredstvi zgradila spoštovanja vredno moštvo, kar se kaže tudi v nastopih v Evropi. Velški Prestaty Town je v prvi tekmi drugega predkola Evropske lige na Kantridi klonil kar s 5:0 in tako je ekipa iz Kvarnerja praktično že napredovala v tretji predkrog, kjer se bo pomerila z zmagovalcem dvoboja med slovaško Žilino in ljubljansko Olimpijo.

Hajduk, ki se medtem utaplja v dolgovih, bo na povratni tekmi na stadionu Filip II. v Skopju proti Horizontu iz Turnovega, ekipi v evropskih pokalih, ki prihaja iz najmanjšega kraja (900 prebivalcev) branil prednost z 2:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.