Šport > Nogomet
51 ogledov

Matjaž Kek odpuščen

Matjaž Kek Saša Despot
Matjaž Kek ni več trener moštva Al Ittihad v Savdski Arabiji. Odpustili so ga po tem, ko je doživel poraz z 0:2 z Al Raedom. Ustoličen je bil konec decembra.

Al Ittihad je nekdanjega slovenskega selektorja Matjaža Keka odpustil v torek, po porazu z 0:2 proti Al Raedu. Kek je ekipo vodil na 11 tekmah, na katerih je trikrat zmagal in zabeležil dva remija. Osemkratni savdski prvaki so trenutno šesti na lestvici z 22 točkami zaostanka za vodilnim Al Shababom.

"V teh deželah je tako, da vsaka menjava v klubu in prihod novih ljudi povzroči evforijo. Sprejem je bil zelo prisrčen. Zavedam se, da se lahko ta evforija hitro premakne v drugo smer. Vse bo odvisno od našega dela in rezultatov. Situacija je zelo specifična, saj nazadnje niso bili prvaki, njihove ambicije pa so vedno ogromne," je Kek ob svojem imenovanju povedal v intervjuju za zurnal24.si.

A razmere niso bile takšne, kot si jih je zamišljal in jih pričakoval. Težav, ki se zdijo bolj svojstvene trenutnemu evropskemu stanju, je bilo ogromno. "Po dobrem začetku, ko smo odigrali dve pravi tekmi (zmaga v pokalu in remi v prvenstvu, op. p.), so se začele dogajati težave. Poškodbe igralcev, če se sploh lahko tako izrazim, so čudne. Dogajajo se kar čez noč. En dan so igralci zdravi, drugi dan ne, svoje pa so naredile še finančne težave, saj klub dolguje nekaj plač, tako da jih je nekaj tudi odšlo. Novih igralcev žal ni. Prihajajo le tisti, ki dolgo niso igrali, tako da sem se znašel v zapletenem položaju. Bolj zapletenem, kot bi si lahko marsikdo predstavljal," je sredi januarja dejal za Sportal.

Komentarjev 3
  • Slodrifter 01:48 09.februar 2012.

    ja zato pa so spušli an?

  • trimix 14:45 08.februar 2012.

    se vidi, da nimas pojma o delu v tujini...A v JAR so sli pa nasi fuzbalerji zato ker imajo pac lepe oci, al kaj?

  • Slodrifter 12:32 08.februar 2012.

    lol so vidli, da naši nimajo pojma o fuzbalu