Šport > Nogomet
22 ogledov

Juve brez Pirla z Galato in Romo

Andrea Pirlo Roberto Pereyra Juventus Udinese EPA
Glavni vezist Juventusa Andrea Pirlo bo moral zaradi poškodbe kolena počivati nekaj tednov.

Ideolog igre Juventusa Andrea Pirlo je v 14. minuti nedeljske tekme proti Udineseju, ki jo je Stara dama dobila z golom Fernanda Llorenteja povsem ob koncu (1:0), odšepal z igrišča. Italijanski prvaki so v ponedeljek razkrili, da gre za neugodno poškodbo kolenskih vezi.

Zdravniška služba Juventusa sicer ni razkrila, kdaj pričakuje povratek odličnega "playmakerja". Toda kolenske vezi, tudi če gre samo za nateg, potrebujejo vsaj mesec dni rehabilitacije. Ker Pirlo šteje že 34 let lahko celjenje poškodbe traja še dlje.

Brez Pirla na tekmi sezone

"Andrea Pirlo, ki se poškodoval na začetku tekme z Udinesejem, je bil danes popoldne podvržen zdravniškim pregledom. V torinski kliniki Fornaca so ugotovili, da gre drugostopenjsko poškodbo vezi v desnem kolenu," je Juve v ponedeljek zapisal na svoji spletni strani.

Bianconeri so se z zmago nad "zebrami" iz Vidma utrdili na vrhu Serie A, v kateri imajo sedaj tri točke prednosti pred Romo. Pirlo bo najbrž izpustil tudi derbi s "sinovi volkulje", ki je na sporedu 5. januarja, zagotovo pa bo manjkal v Carigradu prihodnjo sredo, ko se bo Juventus z Galatasarayem pomeril za napredovanje v osmino finala Lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.