Šport > Nogomet
8 ogledov

Juventus se oddaljuje od Rome

Stephan Lichtsteiner in Željko Brkić na tekmi med Juventesom in Udinesejem.
1/10
Reuters
Juventus 14. krogu italijanske Serie A doma ugnal Udinese (1:0), kar je bilo ob četrtem zaporednem remiju Rome dovolj, da so s prednostjo treh točk. Na zelenicah italijanske prve lige je zaigralo tudi šest Slovencev.

Visokoleteča Roma, ki je v prvih desetih kolih delovala nepremagljivo, je sedaj padla na trda tla. Gostovanje pri Atalanti in remi z 1:1 je bila nova zaušnica Rimljanom, ki ob četrtem remiju zapored višajo zaostanek za vodilnim Juventusom. Tri točke ob zmagi nad Videmčani namreč pomenijo, da ima jlub iz Torina zdaj prav tolikšno prenodst na vrhu.

Na stadionu Juventusa v Torinu je gostoval Udinese in v izdihljajih tekme ostal brez točke. Sicer razigranega vratarja gostov Željka Brkića, je v sodniškem dodatku je po podaji Stephana Lichtsteinerja premagal Fernando Llorente poskrbel za evforijo na stadionu. Tretjeuvrščeni Napoli čaka tekma v ponedeljek, a se zaenkrat više od tretjega mesta ne more prebiti, saj za črno-belimi zaostajajo za devet, za Romo pa za šest točk, bi se pa lahko vsaj nekoliko približal.

Birsa pri zmagi Milana sodeloval do 75. minute

AC Milan nadaljuje s prepričljivimi predstavami, kakršna je bila že tekma petega kroga Lige prvakov proti Celticu, ki so jo rossoneri dobili s 3:0. Tokrat so v 14. krogu domačega prvenstva premagali Catanio (3:1), po začetnem zaostanku pa so za ekipo Valterja Birse, ki je igral do 75. minute, zadeli Riccardo Montolivo, Mario Balotelli in Kaká.

Domači so presenetljivo povedli v 13. minuti, ko je Lucas Castro švginil mimo dveh branilcev Milana in premagal Gabriela. Dve minuti kasneje bi lahko izenačil Antonio Nocerino, vednar je vezist rdeče-črnih meril visoko prek vrat. Za Catanio je bil nato nenatančen Pablo Barrienstos, domači pa so neizkoriščeno priložnost plačali v 20. minuti, ko je po predložku Urbyja Emanuelson žogo dobro usmeril Montolivo.

V drugem polčasu se je prebudil Mario Balotelli, ki je bil dvakrat blizu vodilnemu zadetku, ki jih je preprečila tramsta obramba Catanie. SuperMario je domačega vratarja vendarle premagal v 64. minuti, ko je z nizkim poskusom s prostega strela zadel v levi kot. Catania je od 65. minute dalje igrala z nogometašem manj, saj je rdeči karton dobil Panagiotis Tachtsidis. Zmago AC Milana je v 81. minuti dokončo zapečatil Kaká, ki je lepo zadel po podaji Montoliva.

Lazarević tokrat od prve minute

Na preostalih srečanjih so v ogenj stopili še štirje Slovenci. Dejan Lazarević je bil za zadetek v prejšnjem kolu nagrajen z nastopom v prvi enajsterici v Veroni, kjer je Chievo gostil Livorno. Slovenski reprezentant je igral do 73. minute, domači pa so ob njegovi pomoči in pomoči Boštjana Cesarja slavili s 3:0. 

Celotno srečanje je ponovno odigal tudi slovenski reprezentančni vratar Samir Hadnanović. Njegov Inter je gostil Sampdorio in iztržil remi, tudi po zaslugi 'Sarme', ki je v 71. minuti ubranil enajstmetrovko. Gostje so kljub temu prišli do izenačenja v zadnjih minutah tekme. Jasmin Kurtić pa je tokrat vstopil v igro iz klopi za rezervne igralce in odigral zadnjih 20 minut pri remiju Sassuola na gostovanji pri Catanii

Italijanska liga, 14. krog:

Parma : Bologna 1:1 (1:1)
Cassano (23); Kone (10)
Rene Krhin (Bologna) je igral celo tekmo.

Genoa : Torino 1:1 (0:1)
Biondini (69); El Kaddouri (7)

Catania : AC Milan 1:3 (1:1)
Castro (13); Montolivo (20), Balotelli (63), Kaká (81)
Valter Birsa (AC Milan) je igral do 75. minute.

Atalanta : Roma 1:1 (0:0)
Brivio (51); Strootman (90)

Cagliari : Sassuolo 2:2 (0:2)
Nene (73), Sau (87); Marzoratti (14), Zaza (20)
Jasmin Kurtić (Sassuolo) je na igrišče vstopil v 71. minuti

Chievo : Livorno 3:0 (1:0)
Rigioni (36), Thereau (56), Paloschi (79)
Boštjan Cesar je odigral celotno srečanje, Dejan Lazarević (oba Chievo) pa je bil zamenjan v 73. minuti.

Inter : Sampdoria 1:1 (1:0)
Guarin (18); Renan (89)
Samir Handanović (Inter) je dogral celotno srečanje in v 71. minuti ubranil strel z enjastih metrov.

Juventus : Udinese 1:0 (0:0)
Llorente (91)

Ponedeljek ob 19.00:
Fiorentina - Hellas Verona

Ob 21.00:
Lazio - Napoli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.