Šport > Nogomet
24 ogledov

Juve z dopingom do naslova Lige prvakov

Marcello Lippi EPA
Nizozemska televizijska postala NOS bo predvajala dokumentarec, ki dokazuje, da je Juventus leta 1996 osvojil Ligo prvakov s pomočjo prepovedanih poživil. Obtožbe proti stari dami se opirajo na pričevanje dveh italijanskih znanstvenikov.

Juventus je leta 1996 v finalu Lige prvakov po streljanju enajstmetrovk premagal Ajax, italijanski prvoligaš pa naj bi si na poti do naslova pomagal z dopingom. Nizozemska televizijska hiša NOS bo v nedeljo predvajala dokumentarec, ki dokazuje domnevno vpletenost stare dame v dopinški škandal.

Italijanska znanstvenika, Guiseppe d'Onofrio in Alessandro Donati, trdita, da so nogometaši Juventusa pred streljanjem enajstmetrovk uživali prepovedana poživila. Italijana naj bi do takšnega zaključka prišla s pomočjo dokumentov, ki jih je stari dami leta 1998 zasegla policija. Donati in d'Onofrio sta se opirala tudi na analizo krvnih vzorcev, ki so jih takrat dali nogometaši torinskega kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.