Šport > Nogomet
12512 ogledov

Kakšen gospod! Dragić tokrat z izjemno gesto navdušil Toronto

Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić se bo po nespretnih komentarjih s takšnimi gestami kmalu popolnoma oddolžil navijačem Toronta.

Avantura legendarnega slovenskega košarkarskega kapetana Gorana Dragića pri novih delodajalcih iz Toronta se ni pričela najbolje, saj je Gogi s svojimi izjavami, da si ni želel menjave v Toronto ter ekipo, ki je ne šteje med najmočenjše v ligi, precej razbesnel navijače iz edine kanadske NBA franšize.

Dragić, kateri je vedno veljal za izjemno zvestega in požrtvovalnega igralca, ki je mnogokrat postal pravi ljubljenec navijačev, si s temi izjavami ni naredil posebej velike usluge (sploh zdaj, ko kaže, da bo vsaj nekaj časa dejansko moral igrati za svojo novo ekipo, saj se govorice o menjavi zaenkrat še niso uresničile), a je že s svojo naslednjo potezo naredil ogromno, da si navijače Raptorjev povrne na svojo stran.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dragić se je v Toronto preselil po menjavi, ko ga je Vročica poslala v Kanado v zamenjavo za legendo Raptorjev ter morda celo največjega košarkarja v njihovi zgodovini, Kyla Lowryja. Slednji je v Torontu igral kar devet let, tekom katerih je postal pravi NBA zvezdnik, v navezi s Kawhijem Leonardom pa je bil tudi najzaslužnejši za zgodovinski prvi šampionski naslov. Je resnično prava legenda kluba, čigar zapuščino bodo v Torontu cenili za vse čase.

In po prihodu v Toronto je s svojo potezo Dragić počastil prav legendarnega Lowryja, saj se je odločil, da preprosto ni dostojen nositi številke 7 na hrbtu, s katero je od leta 2015 dalje v dresu Raptorjev blestel prav Lowry. Slednji je najprej po prihodu v ligo pri Memphisu nosil številko 1, a si je že po prestopu k Houstonu nadel sedmico, katero si je nadel tudi pri Torontu, ko se je po treh igranja pri Raptorjih končno sprostila.

Prav številko sedem, dosedanjo številko Gorana Dragića, pa bo nosil tudi pri svoji najnovejši ekipi Miami Heat. Lowry, ki tudi čuti globoko spoštovanje do Dragića, je Slovenca prosil za blagoslov, če si lahko pri Vročici nadane njegovo sedmico, Gogi pa mu je seveda to tudi z veseljem dovolil, kljub temu da ga sam v zameno ne bo prosil, če lahko prevzame njegovo sedmico pri Torontu.

Dragić je namreč na druženju z mediji priznal, da je vesel, da lahko svojo Miamijevo sedmico prepusti prijatelju in nekdanjemu soigralcu, da pa sam ne misli prevzeti Lowryjeve sedmice, saj se zaveda, kaj je Kyle pomenil celotni franšizi Raptorjev ter da si njegov dres zasluži, da se ga upokoji ter dvigne pod vrh dvorane.

"Že precej dolgo sem del lige, tako da se zavedam, da je Kyle prinesel šampionski prstan tej organizaciji, verjamem, da bo njegov dres kmalu visel pod stropom, zato sem rajši izbral številko 1, katero sem nosil že v preteklosti, ko sem bil Phoenixu. Tam sem imel precej solidno sezono tisto leto, zato sem izbral številko 1," je na druženju z mediji povedal Dragić, ki je po svojem prihodu v ligo najprej pri Phoenixu nosil številko 2, katero je pri Houstonu nasledil s številko 3, preden si je po vrnitvi v Phoenix prvič izbral 1. V Miamiju je nato dolgo nosil številko 7, zdaj pa se bo kot kaže vrnil k številki 1.

Svoje najboljše predstave je sicer uprizoril v dresu s šetvilko 7, a je zagotovo trenutno dosti pomembneje od kakšnega praznoverja, da s svojo spoštovanja vredno potezo ponovno pridobi navijače na svojo stran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice