Šport > Nogomet
474 ogledov

Kakšen šok, evropski prvak padel pri predzadnjem v ligi

Virgil van Dijk Epa
Konec dolgega niza neporaženosti.

Nogometaši Liverpoola so končali svoj niz neporaženosti v elitni angleški ligi, potem ko so z 0:3 izgubili v gosteh pri Watfordu, sicer do tega kroga predzadnji ekipi prvenstva. Liverpool je v ligi izgubil prvič po 44 tekmah, kljub temu pa ostaja trdno na vrhu lestvice, na kateri ima 22 točk več od drugouvrščenega Manchester Cityja.

Ismaila Sarr je za zmagovalce zadel dvakrat, Troy Deeney pa enkrat. liverpoolčani so prikazali zelo bledo predstavo, domači pa so tako na začetku drugega polčasa povsem zasluženo povedli, ko se je v 54. minuti po podaji v peterec na pravem mestu znašel Sarr in žogo preusmeril v gol. Isti igralec je nekaj minut kasneje še pobegnil enemu izmed najboljših branilcev na svetu Virgilu van Dijku, se znašel iz oči v oči z Alissonom, 'spodkopal' žogo in jo preko Brazilca poslal v mrežo za 2:0. 

Ismaila Sarr | Avtor: Epa Epa

Še zadnje upanje na preobrat je Liverpoolovim privržencem v 72. minuti odvzel Deeney, ki je izkoristil slabo delo gostujočih branilcev in okroglo usnje z roba kazenskega prostora poslal v mrežo, Alisson je bil daleč iz vrat.

Izbranci Jürgena Kloppa so sicer lovili rekordno 19. zmago, a ostali brez nje, so pa zelo blizu svojemu prvemu državnemu naslovu po 30 letih. Edini klub, ki je sezono v Premier League končal kot neporažen, tako ostaja Arsenal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.