Šport > Nogomet
12 ogledov

Kapetan Koren poražen proti Chelseaju

andre villas boas
1/10
Reuters
Na prvi nedeljski tekmi je Tottenham na jugu Londona premagal novinca Crystal Palace (1:0). Chelsea je doma premagal Hull City (2:0), katerega kapetan je naš Robert Koren.

Na dvoboju dveh londonskih ekip na Selhurst Parku je bil bolj uspešen Tottenham, ki je domači Crystal Palace premagal z minimalnim izidom (1:0). Odločilni trenutek se je zgodil v 50. minuti, ko je prišlek iz Valencie, Roberto Soldado, zabil iz enajstmetrovke, potem ko je predložek Aarona Lennona v roko zadel Deana Moxeya.

Začetek tekme je bil zelo živahen z obeh strani, v 13. minuti pa je prvič zadišalo po golu, ko je Moussa Dembélé z razdalje zadel prečko. Spurs so še enkrat zapretili ob koncu prvega polčasa, ko je po akciji Lennona in strelu Gylfija Sigurðssona odlično posredoval domači vratar Julian Speroni.

Gostje iz severnega Londona so kmalu po začetku nadaljevanja povedli po strelu z bele točke, v 69. minuti pa bi Sigurðsson po akciji Kyla Walkerja in Soldada moral odločiti srečanje, a je meril mimo gola. V zaključku je domači strateg Ian Holloway na igrišče poslal tudi Marouaneja Chamakha in Kevina Phillipsa, ki pa nista zmogla prebiti trdne obrambe Ostrog. Še največjo priložnost za izenačenje je zamudil Kagisho Dikgacoi, čigar poizkus je z dobrim izletom z golove črte preprečil Hugo Lloris.

Chelsea Hull City Premier liga | Avtor: EPA EPA
Chelsea mirno in suvereno

Na Stamford Bridgu je Chelsea na prvi uradni tekmi  po povratku v angleško prestolnico začel silovito in si že v 5. minuti priigral najstrožjo kazen, ko je čuvaj mreže Hull Cityja Allan McGregor nespretno podrl Fernanda Torresa. Odgovornost je prevzel Frank Lampard, toda škotski vratar je z dobro parado v svojo desno preprečil vodstvo modrih. Zato pa je bil po nadaljni iniciativi domačih bolj učinkovit Oscar, ki je zadel po akciji Belgijcev Edena Hazarda in Kevina de Bruyna.

Lampard se je za spodrsljaj odkupil v 25. minuti, ko je z okrog 25 metrov s prostega strela z močnim udarcem premagal McGregorja, ki bi zopet lahko posredoval bolje. Gostje, pri katerih je kapetanski trak nosil naš nekdanji reprezentant Robert Koren, si iz igre niso priigrali omembe vredne priložnosti. Do konca prvega dela so Blues kontrolirali srečanje in zapravili še nekaj obetavnih situacij. Prav v zadnjih trenutkih so gostje žogo izbili s črte po strelu Branislava Ivanovića.

V drugem polčasu dolgo nismo videli nevarnejšega napada, prvi strel v okvir gola Petra Čecha pa je priletel prav z noge koroškega vezista, ki je nekoč branil tudi barve Dravograda, Celja, Lilleströma in West Bromwich Albiona. Chelsea je še naprej dominiral, na sredini drugega dela pa so do svojih minut prišli tudi gostje, a zaostanka niso uspeli znižati. Do konca tekme so Londončani mirno zadržali prednost in tako suvereno osvojili prve tri točke v novi sezoni.

Angleška liga, 1. kolo:

Crystal Palace : Tottenham 0:1 (0:0)
Soldado (50)

Chelsea : Hull 2:0 (2:0)
Oscar (13), Lampard (25)
McGregor je v 5. minuti Lampardu (Chelsea) ubranil enajstmetrovko.

Swansea : Manchester United 1:4 (0:2)
Bony (82); Van Persie (34, 72), Welbeck (36, 90)

Liverpool : Stoke 1:0 (1:0)
Sturridge (37)

Arsenal : Aston Villa 1:3 (1:1)
Giroud (6); Benteke (22, 62/11m), Luna (85)

Norwich : Everton 2:2 (0:0)
Whittaker (51), van Wolfswinkel (71); Barkley (61), Coleman (65)

Sunderland : Fulham 0:1 (0:0)
Kasami (52)

West Bromwich Albion : Southampton 0:1 (0:0)
Lambert (90/11m)

West Ham : Cardiff 2:0 (1:0)
Cole (13), Nolan (76)

Ponedeljek ob 21.00:
Manchester City - Newcastle United

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.