Šport > Nogomet
25 ogledov

Man. United drugič zavrnil Mourinha

wayne rooney manchester united EPA
Manchester United je potrdil, da je zavrnil drugo ponudbo Chelseaja za prestop napadalca Wayna Rooneyja.

''Včeraj smo prejeli ponudbo, ki smo jo nemudoma zavrnili. Naše stališče ostaja, da Rooney ni naprodaj,'' je sporočil tiskovni predstavnik angleških prvakov.

Wayne Rooney je velika želja trenerja Chelseaja Joséja Mourinha, ki se je odločil, da bo nogometaša Manchestra Uniteda zvabil na Stamford Bridge. Modri so pred dvema tednoma za Rooneyja ponudili 23 milijonov evrov, kar rdečih vragov ni prepričalo. 

Mourinho, ki je priznal, da je Rooney edina želja poletnega prestopnega roka, je nato vsaj na videz opustil lov na 27-letnika in zatrdil, da je zadovoljen z nogometaši, ki so mu na voljo.

Zarečenega kruha se največ poje

Portugalski strateg je očitno požrl svoje besede, saj je Chelsea ponudbo za Rooneyja povišal na 35 milijonov evrov. Rdeči vragi so tudi tokrat ostali neomajni in potrdili besede trenerja Davida Moyesa, ki je dejal: ''Rooney je nogometaš Manchestra Uniteda in tako bo tudi ostalo.''

Rooney naj bi bil še vedno jezen na Moyesa, ki ga je označil za zamenjavo v primeru poškodbe Robina van Persieja. S tem mu je dal jasno vedeti, kje je njegovo mesto, zato se je Rooneyjeva želja po odhodu še okrepila.

Graeme Souness, nekdanji nogometaš, ki je med drugim igral za Tottenham in Liverpool, je prepričan, da se je United slabo lotil nastalega položaja. ''Ali je bilo namerno ali je šlo za napačno izbiro besed Davida Moyesa, če bi bil jaz Rooney, bi si mislil 'počakaj, jaz sem zvezda predstave'. Zdaj se vidi kot druga violina ob van Persieju. Njegov ego je ranjen. Manchester United se je postavil v zelo neprijeten položaj, vendar ne verjamem, da ga bodo prodali angleški ekipi,'' je povedal Souness.

Manchester United priznal poraz

Športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta je potrdil, da je Manchester United dokončno opustil lov na Cesca Fàbregasa. Angleški prvoligaš je v zadnjem mesecu vztrajno pritiskal na Katalonce in se na zavrnitve odzival z presenetljivim optimizmom.

Trener Uniteda David Moyes je pred kratkim dejal, da so pogajanja za Fàbregasa še vedno v teku, Zubizarreta pa je razkril, da je pogajanj naposled konec. ''Manchester United se zanima za igralca, vendar razume, da ga ne želimo prodati. Ponudbo so preklicali. Cesca ne bomo prodali,'' je povedal Zubizarreta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.