Šport
23 ogledov

Kapun zasenčil Cesca, a dresa ni dobil

Olimpija, Chelsea Rok Dolenc
Z 20 leti je še premlad, da bi lahko v ZDA mirne vesti naročil pivo, a ima Nik Kapun že pri svoji rosni starosti zgodbo za vse čase - z njegovim evrogolom je Olimpija vodila proti Chelseaju, José Mourinho pa se je le nemočno hudoval ob igrišču ...

Občutki po zadetku? To je verjetno vrhunec vaše kratke, toda vse kaže še kako obetavne kariere?
Gotovo je bil to eden izmed vrhuncev moje kariere – gol pred polnimi Stožicami in proti tako velikemu imenu, kakršen je Chelsea.

Strel je bil res izvrsten, žoga je lepo padla pod prečko. Verjetno si vsak igralec želi takšnemu klubu dati gol, kakršenkoli že, toda zabiti takšno lepotico res ni mačji kašelj.
Ja, gotovo. Bil je lep zadetek, proti takšni ekipi pa sploh …

Se vam je uspelo izboriti za kakšen dres?
Ne. Dogovoril sem se z (Mohamedom) Salahom, nato se je nekaj zgodilo vmes in ga nisem dobil. Ni bil moja prva izbira, najboljši bi mi bil morda (Cesc) Fàbregas, a nič zato.

Je lahko takšna tekma motivacija za lep del sezone, ki je še pred vami?
Gotovo je bilo lepo začeti z zmago proti Krki, ta tekma s Chelseajem pa je bila dobra tudi zato, ker smo v prvem polčasu izgledali tako dobro. To je lepo za popotnico, toda naša realnost je prvenstvo. Tam moramo skušati zbrati čim več zmag.

Kljub porazu je bilo v slačilnici gotovo povsem drugačno vzdušje, glede na to, da ste prvič spet videli poln stadion in začutili lepo podporo s tribun?
Občutki so lepi, ko so v Stožicah polne tribune. Vzdušje v garderobi je dobro, bilo je že pred tekmo. Mislim, da smo prava klapa in to, da smo kvalitetni, bomo tudi pokazali na naslednjih obračunih.

Mourinho si je pozorno ogledoval že ogrevanje vaše ekipe …
Videl sem, da nas je malce spremljal. Bilo je zanimivo. (smeh)

Če si je v svojo beležnico zapisal vaše ime, potem še toliko bolje.
Upam … Mislim, da smo kar kot celotna ekipa izgledali dobro. Potem smo se v drugem polčasu, ko smo prejeli ta dva gola, kar malce razpadli, ampak gotovo je to dobra šola za naprej.

Z obiskom vas je počastil tudi veliki Didier Drogba.
Lepo ga je bilo videti, to je res svetovno ime in velik igralec. Prava zvezda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.