Šport
15 ogledov

"Takšno tekmo smo potrebovali"

Jose Mourinho Saša Despot
Portugalski trener Chelseaja Jose Mourinho je bil zadovoljen z obiskom v Ljubljani. Olimpija je njegovi četi povzročila kar nekaj težav.

"Ravno takšne tekme potrebujemo pred sezono. Tekmec je bil svež, agresiven, pripravljen je bil tekmovati z nami. Povzročil nam je kar nekaj težav. Imajo nekaj odličnih igralcev, mladih, ki so poskušali narediti dober vtis. Ne potrebujemo tekem z zmagami s 5:0 ali 8:0, potrebujemo takšne dvoboje. Mi smo šele v fazi priprav na sezono, rezultat ni bil pomemben. Rad bi zahvalil trenerju in Olimpiji za takšno predstavo. Zelo pozitivna reč je tudi, da je za nami še ena tekma, ko ni prišlo do kakšne poškodbe," je na novinarski konferenci po dvoboju z Ljubljančani dejal trener Chelseaja Jose Mourinho.

Olimpija, Chelsea | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Na dvoboju z Olimpijo se je Portugalec sicer razjezil nad sodniško odločitvijo v 66. minuti, ko je bil razveljavljen gol Londončanov. O čem je tekla beseda med pogovorom z glavnim sodnikom? "Dejal mi je le to, kar pravzaprav rečejo vsi sodniki. 'To je moja odločitev'. Ničesar mi ni razložil, dejal je, da moram spoštovati njegovo odločitev. A na ekranu se je videlo, da sta padla pravzaprav dva gola. Najprej je zadel Branislav Ivanović, nato je žogo v gol porinil še John Terry. On je razveljavil zadetek. Vprašal sem zakaj, odgovor pa je bil, da je on sodnik in da je takšna njegova odločitev," je razveljavljeni gol na polovici drugega polčasa, z njim bi Chelsae povedel s 3:1, pokomeniral Mourinho.

Portugalski strateg je spregovoril tudi o morebitnem boju za lovorike, ki Londončane čaka v tej sezoni: "Vsi so se zelo okrepili, ne samo mi. Najboljša moštva v Premier League investirajo denar v najboljše igralce. Nekateri govorijo, da so druge lige močnejše kot je naša, a to ne bo držalo. Angleško prvenstvo je najmočnejše, le tu se za lovoriko lahko enakomerno udari vsaj pet klubov. Lahko si prvi, a lahko si tudi peti. Vseeno menimo, da smo močni, vsekakor se želimo boriti za naslov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.