Šport > Nogomet
18 ogledov

Katanec: "Če ne bo šlo, naj nam je…. mater!"

Srečko Katanec Saša Despot
Selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec je predstavil seznam nogometašev, na katere bo računal na kvalifikacijskih tekmah za EP 2016 proti Litvi (Ljubljana, 9. 10. ob 20:45) in San Marinu (Serravalle, 12. 10. ob 20:45).

"Pred nami sta dve tekmi, na katerih si želimo šest točk. Upam, da bodo fantje na zbor prišli zdravi. Videli bomo v kakšnem stanju bo Milivoje Novaković, ki je že začel z delom," je svoj izbor kandidatov za dvoboja z Litvo in San Marinom pokomentiral Srečko Katanec, ki je postregel tudi z nekaterimi novostmi.

"Dejan Trajkovski me je prepričal s hitrostjo podajami in ostalimi zadevami, ki jih moderni nogomet zahteva. Tim Matavž sicer ni dosegel veliko zadetkov, a me je prepričal s pristopom, svojo željo in menim, da mi lahko pomaga na teh dveh tekmah. Večina nogometašev, ki igra v Italiji je v odlični formi in to je lepo videti. Naketri fantje so v boljši formi. Na določenih igralnih mestih bi lahko bili boljši, vendar se moramo sprijazniti s trenutnim stanjem. Tudi Nemci ne igrajo takšnega nogometa kot so ga igrali pred letom dni."

"Na zadnjih dveh tekmah sem videl obilo pozitivnih stvari. Tudi vrhunske ekipe dobijo v devetih minutah pet golov, ali pa v začetku tekme štiri zadetke. Tudi Bayer je dobil v par minutah dva zadetka. Proti Švicarjem nam po izenačenju na 2:2 niso piskali enajstmetrovke, čeprav je bila očitna. Mi smo šli mimo tega, ukvarjali smo se z drugimi rečmi, kar me je presenetilo, saj sem pričakoval, da boste mediji tisti situaciji posvetili več pozornosti. Želel bi, da na naslednjih tekmah ne bo prisoten določen faktor, ki bo odločal o končni uvrstitvi. Seveda govorim o enajstmetrovki. V Švici smo odigrali hrabro tekmo, obe ekipi pa sta naredili napake. Na koncu je izpadlo, kot da penal ni bil pomemben, vendar nas bo na koncu morda stal uvrstitve na Euro. Po takšnemu šoku ni bilo lahko odigrati tekme z Estonijo. Fantje so vztrajali, ostali mirni in to se nam je poplačalo."

Slovenski selektor proti Litovcem pričakuje zelo zahteven dvoboj: "Proti Litvi bo zelo težko, saj bodo igrali zaprto. Potrebovali bomo fantazijo, preigravati in ustvariti priložnosti. Paziti bomo morali na protinapade. Proti Estoncem smo bili dovolj previdni in podobno bomo morali odigrati tudi tokrat."

"Ne obremenjujem s s kalkulacijami. Mi moramo narediti svoje, ostalo je pa odvisno o tekmecev. Ne bomo preizkušali novih stvari, ker ni čas za to. Za to so prijateljske tekme, ob katere pa se marsikdo spotakne, zato me kakšni eksperimenti ne mikajo."

"Navijače pozivam, da nam pridejo pomagat in nas bodrijo vseh 95 minut. Če nam pa slučajno ne bo šlo, pa na j… mater selektorju in vsem ostalim," je zaključil Katanec, ki bo s svojimi nogometaši večino treningov opravil v novem Nacionalnem nogometnem centru na Brdu pri Kranju, kjer bo reprezentanca tudi prebivala.

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 17:18 01.oktober 2015.

    KAVČ ANALIZA :)http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/145187/nogomet-reprezentancni-seznam-kavc-analiza-ix